Miért érzi magát rengeteg ember üresnek?
Figyelt kérdés
Azért írtam ide, mert szerintem ez már általános jelenség. Nekem nagyon sok ismerősöm, szinte mindegyik azt mondja az életére, hogy üres. Van párjuk, hobbijuk, anyagi igényeik is megvannak. Mi hiányzik? Miért üresek az emberek? Én is az vagyok. Furcsa érzés. Igazából nem tudom az okát. Nem tudom mi hiányzik, de valami igen.2012. máj. 8. 13:30
11/11 anonim válasza:
Szerintem azért éreznek így sokan, mert teljesen arra koncentrálnak hogy meg legyen mindenük, amire azt hiszik szükségük van. Holott, mire van szüksége az embernek az élete során? Étel, ital, szociális kapcsolatok. Ezek az egzisztenciális dolgok. Mik a fő problémák a Földön? Nincs étel, nincs ital (víz), és a szociális kapcsolatok iszonyat mértékben torzultak, illetve gyengültek. Hogy miért? A legtöbb ember olyan munkát végez, amit nem szeret, amit nem becsül, aminek a babérjait nem ő arathatja le, (szerintem az hogy rendesen megfizetik a munkát, nem egyenlő azzal hogy te aratod le a termést), és így igazán sikerélménye sem lehet sokaknak. Az embert szőröstől bőrőstől (lelkestől) megveszik/megvehetik kilóra, egy olcsó vagy épp nem olcsó árucikkel, ami ha a kezünkbe van, ugye már nem is érdekel. Az eliminációt hajszolják, hogy ők legyenek az elsők, és van akiben megvan ez a potenciál, van aki korán feladja, de ha valaki eléri újabban ürességet érez. Ami hiányzik, az az az erkölcsi tartás, tisztelet és bizalom, ami úgy kellene a világnak mint egy falat kenyér, sajnálatos módon jobbról balról vannak tényezők, és létezők amik ezt megakadályozzák, ki tudja hogy szándékosan vagy sem, a lényeg akkor is az marad, hogy sokan már csak a berögzültségeik, a hitetlenségük, és a hamis vágyaik miatt sem képesek a változásra, mert ez bizonyos dolgokról való lemondással, és a komfortzónából való kilépéssel járna, ami ugye nem nagyon akaródzik egy jelen kori embernek. Nekem teljesen tiszta hogy rossz felé megyünk. Azok akik szélesebb körben szót kapnak, azt mondják hogy fejlődünk. Igen, na de merre kérdem én? Annyira sok logikai és erkölcsi paradoxon van jelen, hogy egyszerűen nem vagyok képes felfogni, hogy ezt egyesek hogy nem veszik észre. Akik meg felfogják, azokra rányomják a konteo mániás bélyeget. Lehet az vagyok, de én kérek elnézést ha számomra nem normális az ha az amerikai egyesült államok legnagyobb kiadása a hadsereg fejlesztésére megy el, újabb és újabb ember és más élőlényeket pusztító fegyverek kifejlesztésére, vagy hogy nem tudom megérteni, milyen társadalomban lehetséges az, hogy a TV-ben a maihoz hasonló műsorok mennek, és ezt valakik engedik, sőt, vannak akiknek ez jelenti a megélhetést. Vagy hogy nincs, nem láttam egy olyan embert sem a két évtized alatt amit leéltem, aki kiállt volna és elmondta volna, hogy bizony megpróbálták rávenni a korrupcióra, pedig lehetősége biztos sokaknak volt rá. Egyszerűen nincs értékrend, vagy nagyon fel van borulva, a valódi fontossággal bíró dolgokat direkte elnyomják a hamis szükségletek... ÉS NINCS OLYAN EMBER, VAGY MEGMOZDULÁS AKI ENNEK A ROMLÁSNAK VÉGET VETHETNE. EGY DOLGOT LEHET TENNI, HINNI, ÉS VÁRNI HOGY MAJD MIKOR VÉGE SZAKAD A PAZARLÁSNAK, AKKOR MÉG ÉLETBEN LESZEL, ÉS LEHETŐSÉGED ADÓDIK EGY ÚJ ÉLETRE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!