A májusfát meddig szokás 'megtartani'? 16/L
Első: a 19 éves még nem férfi, és ő már nem kis csitri szerintem..
Egyébként nem tudom pontosan, kb egy hét
Istenem, a 19 éves fiú mitől lenne férfi? Ez röhej! :D
Egyébként ezt találtam a témával kapcsolatban:
"A díszekkel, szalagokkal, esetenként borral is ékesített fa egy hónapig állt, utána jött az úgynevezett kitáncolás, egy olyan szimbolikus aktus, mely során a lány és az apja elfogadja udvarlónak a fát állító fiút - mondta el az etnográfus. A lány pogácsát sütött, az apa pedig borral kínálta a legényt, ezzel mutatva, hogy jövőbeni férjként, vőként tekintenek rá. Az ünnepség a lányos háznál zajlott, átjöttek a barátok, családtagok és mulatni kezdtek a kilátásba helyezett frigy okán. Voltak helyek, ahol a májusfát kitáncolás után szépen összevágták, különleges faként kezelték, onnantól fogva azzal gyújtottak be a kályhában, kemencében, ameddig csak tartott."
Köszönöm! Addig tartom meg, amíg szép marad. :)
Kedves 2.! Régóta ismerem a fiút, tisztességesek a szándékai, én pedig nem vagyok az a könnyen kapható, agyonsminkelt, 'mindenemet kirakom' lány. Inkább csendes, mosolygós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!