Tudom, hogy kissé furcsa lesz a kérdésem, de az a helyzet, hogy azt a házit kaptuk zenéből, hogy abból a népdalból, hogy "Zőrög a kocsi, pattog a Jancsi" meg kell monjuk, hogy ki az a Jancsi?
A folytatás:
Haragszik a katona,mert megázik a lova.
Ebből logikusan az következik,hogy Jancsi a katona.
A második rosszul tudja
Zörög a kocsi, pattog a Jancsi
Talán értem jönnek.
Jaj édesanyám, szerelmes dajkám,
De hamar elvisznek.
Kocsira ládám, kocsira párnám
Magam is felülök.
Jaj édesanyám, szerelmes dajkám,
De hamar elvisznek.
A kérdésre sajnos nem tudom a választ :)
Hát ennyit találtam ezzel kapcsolatban most hirtelen:
Né-pünk az ostort „Jancsi”-nak nevezi –„zörög a kocsi, pattog a Jancsi...”
Ebből kiderül,hogy ki/mi a Jancsi,de ha részletesen el kell magyarázni,hogy honnan jöttél rá,akkor abban nem tudok segíteni!
Szia!Én írtam az ostoros választ!
bemásoltam a Goggle-ba azt a részletet,amit te ide kiírtál és kidobott valami olyan oldalt,hogy Mediterrán és keleti állatöv.Na ennek semmi köze a népdalokhoz,de alatta megláttam ezt a mondatot:[Né-pünk az ostort „Jancsi”-nak nevezi –„zörög a kocsi, pattog a Jancsi
Maga az oldal egyáltalán nem ilyesmivel foglalkozik,szóval nem tudom,hogy hogyan került oda ez a magyarázat.Utána próbáltam még néhány helyen rákeresni,de nem találtam semmi használhatót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!