Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A Moszkva térnek tapasztalatai...

A Moszkva térnek tapasztalataitok szerint mennyire fogadták el az új nevét?

Figyelt kérdés
Nekem az ismerőseim közül szinte mindenki Moszkva térnek hívja, és azt hiszem, neke is az marad még vagy 10 évig... nem tudom, mi értelme volt átnevezni.
2012. jan. 30. 20:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Sőt, még Argentína tér is van a XV. kerületben. :D Övezve magas panelházakkal.
2012. jan. 31. 13:10
 12/21 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk gyatra értelemhiányos politikusok ebben élik ki magukat. Ha valaki összeírja a fontosabb átnevezéseket és az átírók életrajzát, képességeit, elég hamar igen komoly korrelációt fog találni. Ennyire képesek, ennyit várhatunk tőlük. Legfeljebb azt kérdezhetjük magunktól - és mi csak ilyen politikusok megválasztására vagyunk képesek?

Vannak országok, ahol több száz éve meglévő neveket használnak. Lehetséges, hogy az adott személy, akiről elnevezték valami rettenetes ember volt. De nem ezt tekintik a lényegének, hanem az elnevezés körülményeit, mert ott az nem naponta történik.

Egy dolog, hogy nekem tetszik-e vagy sem, de az biztos, hogy a hatalmi arrogancián túl egy csomó kiadással járt ez és a többi átnevezés (néhány azért tényleg indokolt volt, mert hasonlók adták hasonló módon, hasonló jelentőséggel) talán a tömegközlekedés hiányosságait csökkenthette volna.

2012. jan. 31. 13:35
 13/21 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem kár hogy átnevezték, nekem mindig Moszkva tér marad. Az igaz, hogy a kommunista elnyomás egyik szüleménye, de ez is a történelmünk része, és olyan, amit nem szabad elfelejteni, nehogy még egyszer megtörténjen.
2012. jan. 31. 16:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Mexikóval nincs semmi baj Moszkvával se lenne ha nem jelképezné a magyar nemzet sírásóit azokat az embereket akik kiirtották vagy kiüldözték a magyar nemzet legjobbjait és a magyarság meggyalázóit akik még ma is nyugodtan élnek és röhögnek a hülye magyarokon.
2012. jan. 31. 16:49
 15/21 anonim ***** válasza:
Mi az uj neve??
2012. jan. 31. 18:40
 16/21 anonim ***** válasza:
Széll Kálmán tér az új neve.
2012. jan. 31. 18:53
 17/21 anonim ***** válasza:
84%

Amúgy tényleg, azt tudja valaki, ki volt Széll Kálmán? Mert nekem lövésem sincs. Illetve mostanáig nem volt, az előbb néztem meg a Wikipediában.

Azt legalább tudták az emberek, mi is az, hogy Moszkva, de hogy Széll Kálmánról 80%-unk sosem hallott, ebben biztos vagyok.

(Jó lehet, hogy megemlítették egyszer töriórán, de ki emlékszik már arra) Pláne nem az ötvenes, meg azon túli korosztály.

2012. jan. 31. 18:56
 18/21 anonim ***** válasza:

Meglehet, hogy ezt a nevet az előző rendszerben kapta, biztos így van, hiszen sok ilyen van/volt, de úgy önmagában mi a baj azzal, ha egy tér Moszkváról van elnevezve? És akkor a Mexikói úttal mi van? Mexikó megfelel nekünk? Végül is ahhoz mi közünk van? (Bocs, ha van valami, nem tudom, miért kapta ezt a nevet.)

A második válaszoló vagyok.

A fenti megfontoláshoz hasonló okból írtam azt, hogy lassan átesünk a ló túlsó oldalára.

Ha történelmi-politikai indokokat keresünk, akkor lenne jó néhány olyan utca, tér, sőt köztéri szobor (!!), amelynek a neve megváltoztatását (a szobor esetén eltüntetését) - az ezzel járó költségek dacára - a Moszkva térénél előbbre valónak tartanám, tartanánk.

Igen, tekinthetjük, és tekintsük földrajzi névnek, ahogyan itt egyik válaszadó írta.

Mi volt egyébként ennek a térnek a Moszkvá -t megelőző neve?

Ha Széll Kálmán, akkor megadom magamat.

:-)

2012. febr. 4. 10:48
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Igen Széll Kálmán csak a szovjet rémuralom alatt lett Moszkva a neve. Azért illene utána nézni a dolgoknak mielőtt hozzászólsz valamihez ha már fingod sincs a témához.
2012. febr. 4. 12:04
 20/21 anonim ***** válasza:
62%
Az én ismerőseimet annyira nem érdekli. Eddig is Moszkva tér volt és ezután is Moszkva tér marad...
2012. febr. 5. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!