Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A Moszkva térnek tapasztalatai...

A Moszkva térnek tapasztalataitok szerint mennyire fogadták el az új nevét?

Figyelt kérdés
Nekem az ismerőseim közül szinte mindenki Moszkva térnek hívja, és azt hiszem, neke is az marad még vagy 10 évig... nem tudom, mi értelme volt átnevezni.
2012. jan. 30. 20:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Én NEM fogadom el! "Moszkva" és kész:) lehet, hogy ki is ülök éhség sztrájkolni...nem inkább evés sztrájkolni, hogy nevezzék vissza:)
2012. jan. 30. 21:02
 2/21 anonim ***** válasza:
91%

Akik véleményét hallottam erről, azok nem fogadták el.

Én sem. Túlzásnak tartom.

Átesünk ezzel a ló másik oldalára.

2012. jan. 30. 21:11
 3/21 anonim ***** válasza:
14%
Ez nem új név ez volt az eredeti neve és nem a mocskos Moszkva tér amit a rohadt kommunisták adtak neki. Ezt már a rendszerváltáskor megkellet volna lépni és elég szomorú hogy néhány idióta még visszasírja a moszkvát. A többi kommunista tér, utca nevet és vissza kellene nevezni az eredeti nevére mert tudjuk hogy a kommunista elnyomás mennyi kárt okozott az országnak.
2012. jan. 30. 21:14
 4/21 anonim ***** válasza:
87%
Első vagyok, és igaz, hogy elég gusztustalan, hogy Moszkva térnek hívják Budapest egyik legfontosabb terét, nem is azért bánom, hogy visszakapta a nevét, csak nekem világ életemben Moszkva tér volt, randik, bulik, munkába menet stb. stb. összefort a hely ezzel a névvel, és nem a jelentésével...szóval se kommunista, remélem idióta sem vagyok, inkább nem elég fiatal, és nem elég öreg...
2012. jan. 30. 21:23
 5/21 anonim ***** válasza:
*Összeforrt-lehet, hogy mégis idióta vagyok:D
2012. jan. 30. 21:24
 6/21 anonim ***** válasza:
82%

Semennyire. De aki gyakran jár arra, idővel megszokja.

Aki nem, annak Moszkva tér marad (a szüleim a 80-as években éltek Pesten, nekik a mai napig Felszab tér van Ferenciek tere helyett).

Akik pedig még kicsik, illetve ezután születnek vagy költöznek Pestre, azok eleve Széll Kálmán térként tanulják meg.

Egyébként én sajnálom, hogy átnevezték. Szégyenletes időszak volt, de épp ezért nem szabad elfelejtenünk, hogy a jövőben ne fussunk bele még egy ilyenbe. A Moszkva tér egy tökéletes mementó lett volna.

2012. jan. 30. 21:26
 7/21 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem mind a 2 elnevezés sz*r, de inkább maradok a moszkva térnél.
2012. jan. 30. 21:51
 8/21 anonim ***** válasza:

Aki arra metrózik vagy villamosozik gyakran, már simán hozzászokott, hiszen bemondják a megállókat.

A többi ember nem tudom mennyire szerette meg a tér új nevét. Nekem bejön.

2012. jan. 31. 02:47
 9/21 anonim ***** válasza:
89%

Nem a fővárosban lakom, így valószínűleg nekem sokáig Moszkva tér marad, mert így szoktam meg, viszont nem hallom nap mint nap az új nevét.

Meglehet, hogy ezt a nevet az előző rendszerben kapta, biztos így van, hiszen sok ilyen van/volt, de úgy önmagában mi a baj azzal, ha egy tér Moszkváról van elnevezve? És akkor a Mexikói úttal mi van? Mexikó megfelel nekünk? Végül is ahhoz mi közünk van? (Bocs, ha van valami, nem tudom, miért kapta ezt a nevet.)

Különben van egy olyan érzésem, hogy akik már 20-30 év alatt azt szokták meg, hogy Moszkva tér, azoknak nagyjából ez is fog maradni. Ez olyan, mint nálunk pl. van a Ferencesek utcája, amióta az eszemet tudom, így hívják, na de én csak a rendszerváltás óta "tudom az eszemet", mert nem sokkal előtte születtem. Viszont korábban Bem utcának hívták, anyukám a mai napig így hívja, meg még egy csomó utcát a régi nevén mond, mert így szokta meg. Ismerőseim hasonló korú szülei úgyszintén, egyik barátnőmmel ez gyakran poén tárgya is, hogy na vajon melyik lehet az az utca, amit a szüleink Bem utcának, Sallai utcának, Geizler Eta utcának hívnak, mivel ma már nem ez a nevük. Mi a mostani nevükkel szoktuk meg, a szüleink a régivel, a nagyszüleink viszont az eredetivel (ami megegyezik a mostanival), szóval anyukám meg mindig a nagymamámnak kérdezett vissza, hogy mégis melyik az az xy utca, használja már a "rendes" nevét.

Gondolom a mi gyerekeink meg rajtunk röhögnek majd, hogy mit "moszkvaterezünk" itt, amikor nem az a neve :D

2012. jan. 31. 07:46
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja, aki ki akarja forgatni a Mexikói utas párhuzamot, nyugodtan tegye meg :) Így visszaolvasva nem fejtettem ki elég részletesen, de csupán arra gondoltam, hogy mint ország (földrajzi hely), Mexikó alkalmas arra, hogy elnevezzenek róla valamilyen közterületet, akkor Moszkva (mint szintén földrajzi hely) miért ennyire problémás.
2012. jan. 31. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!