Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Akkor vagyok igazán Magyar,...

Akkor vagyok igazán Magyar, ha háborgok Trianon miatt?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor ez a téma, hogy milyen szamétség volt ezt tenni velünk, és nem bocsájthatunk meg, nem felejthetjük el ezt az egészet.

Sokan furcsálják, hogy én nem vagyok kiakadva, ha feljön ez a téma, és nem értik miért nem....

Én szeretem a hazámat Magyarországot, de nem idegeskedek emiatt, szomorú az tény,. de nem tudok mit tenni, és nem is foglalkoztat a dolog.

Akkor vagyok igazán Magyar, ha felháborodva vagyok akkor, ha ez a téma feljön beszélgetéseknél?

2012. jan. 19. 13:32
 1/9 anonim ***** válasza:
42%

Ne aggódj engem is zavar, a múlton siránkozni nagyon könnyű, a jövőért tenni nehezebb.

Meg kiabálják, hogy vissza Erdélyt meg Felvidéket, de abba bele sem gondolnak, hogy ha elméleti síkon tényleg visszakapnánk csak a gond lenne vele. Asszimilációs, munkanélküliségi problémák....

Az a sok nagy magyar, aki a japán és egyéb kocsijára fordítva ragasztja fel a Nagymagyarország emblémát veri a mellét. DE a haza szolgálata pofázásig terjed, mert adózni azt büdös. Ha olyan nagy magyar vagyok elismerem, hogy a hazám szegény és pénzre van szüksége, ezért nem csalok adót (pl) vagy befizetem ami felesleges nekem. Jaa...., hogy ez a haza- és kötelességtudat? Na akkor azt már nem, inkább trianonozik...

2012. jan. 19. 13:54
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Nem. Természetesen nem csak akkor - de ha Trianon közömbösen és hidegen hagy, akkor...nem vagy magyar.
2012. jan. 19. 14:18
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Gondolj már bele mi történt!
2012. jan. 19. 14:40
 4/9 anonim ***** válasza:
18%
Én is szomorúnak és igazságtalannak tartom, de nem háborgok rajta. Mi a f.szt háborogjak már ez miatt 90 év távlatából? Nem vagyok a híve a sajnáljuk magunkat 100 évig valami miatt gondolkodásmódnak. Ha már itt tartunk akkor visszamehetnénk háborogni a honfoglalás idejére is. Rossz oldalon álltunk egy háborúban (sok választásunk amúgy sem lett volna) és aránytalanul nagy büntetést kaptunk miatta. Akik ezt kitalálták anno már nem élnek, és visszacsinálni már értelmetlen lenne. Szerintem egyébként rajtunk, Magyarországon kívül már mindenki (beleértve a külhoni magyarokat is) már mindenki túllépett rajta. Elfelejteni nem kell a történteket, de haragot táplálni olyan emberek leszármazottai felé, akiknek a bűnös felmenőik már rég halottak... Szerintem gáz. Nem mellesleg ezt a pöttöm országot is csődbe viszik a vezetők. Mi lenne ha még visszakapnánk az elvett területeket? Minek kell a múlton rágódni, ha lehet a jövőn is? Vagyis a jövőn kéne inkább. Sokkal könnyebb már régmúlt dolgok miatt hisztériázni mint azzal foglalkozni, hogy mi lesz. Van bőven probléma a mai Magyarországon is, csak amíg életben tudják tartani a Trianon-ügyet, addig legalább nem pattogunk a MA fontos dolgai miatt.
2012. jan. 19. 15:13
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
ez alapból hülye kérdés ember.. ne másik miatt ítélkezz.. de magyarként jó ha tudsz vmit mondani trianonról..
2012. jan. 19. 22:37
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Hát ha ezt kérdés formájába kell felrakni, akkor tuti hogy értelmes ember nem vagy!
2012. jan. 19. 23:02
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem, nem akkor vagy igazán magyar.

Azon gondolkozom gyakran, hogy akik háborognak rajta, hogyan tanulták a törit. Ugyanis én azt tanultam, hogy 1918-ban, amikor véget ért a háború, a nemzetiségek már bejelentették igényüket az elszakadásra és a kérdéses területeken ekkor már A NEMZETISÉGEK VOLTAK TÖBBSÉGBEN. A trianoni béke csak ezt a kialakult állapotot rögzítette. Igazából Székelyföld volt az egyetlen terület, ami színmagyar volt, de attól nyugatra is volt egy olyan terület, ahol a székelyekkel megegyező számú román volt, így ezt max. egy korridorral lehetett volna megoldani, amit azonban nem szokás adni a vesztes félnek... Tudom, hogy a Felvidéken, Kárpátalján is voltak magyarok, de elvileg már akkor is nemzeti többség volt azokon a területeken is. Ami viszont tényleg nagy szemétség, hogy elcsatolták a vasútvonalainkat, amit az ország azóta sem tudott rendbehozni.

2012. jan. 22. 18:17
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
79%
Hetes, kösz szépen, hogy csak a vasutat sajnálod, az embereket nem. Hogy ama vasút mellet színmagyar falvakat vettek el, az neked mit sem számít. Te is egy vagy azokból akik azon a december 5.én a zsíroskenyerét féltette. Nem baj, ne félj, ha éhes vagy és átjösz főzök neked egy brindzás sztrapacskát.
2012. jan. 23. 03:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú állapotban van ennek a társadalomnak egy része - nem is kis része! - Mustafa33. A tudatukig nem jut el, nem érinti meg őket, mi is a tragédia Trianon tényében. Sokan "betanulták" a fülükbe durúzsolt mantrát: "gondolj a jövőre! Feledd el a múltat!" - de eszükbe se jut, hogy akit a múltjától fosztanak meg, annak nincs jövője. Vívjuk itt néhányan a szélmalomharcunkat, kapjuk a 0-pontot..de nem a népszerűségért járunk ide. Akinek füle van, hallja. Üdv.
2012. jan. 23. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!