Trianon? Miért követelőzünk?
Azért, mert jobb nekik állandóan panaszkodni és önsajnálatban tengődni, mint végre tenni valamit.
Rengeteg nép élte át ugyanezt. Az Oroszország területén élők, az indiánok, a skótok és még lehetne sorolni.
Egyébként pedig a történelemhez viszonyítva igen is sok az a közel 10 millió ember, volt mikor a földön élő emberek összessége volt ennyi.
Minden józanul gondolkodó államférfi, politikus elismerte azóta, hogy velünk szemben teljesen igazságtalan volt a szerződés, ami egyébként 70 évre szólt, csak a vezetőink 1990-ben nem ezzel voltak elfoglalva, hanem hogy lebonyolítsák a módszerváltást.
A területi revizionizmus gondolata nem ördögtől való, hanem az igazságérzet és a hazaszeretet táplálja. A legnagyobb gond az, hogy ahogy telnek-múlnak az évek, úgy lesz egyre kevesebb és kevesebb magyar a határon túl, s egy idő után már nem is lesz létjogosultsága a terület-visszacsatolásnak. 20 évvel ezelőtt sokkal több magyarlakta terület volt, mint most. 20 év múlva szinte már nem is lesz... :-(
1. Senki nem követel területeket. Magyarország soha nem jelezte, hogy területi igényei volnának, még akkor sem, amikor talán lehetőség lett volna békés úton határmódosítást végrehajtani, például a Szovjetunió széthullásakor. (Egyesek szerint lett volna megfelelő pillanat a Délvidék vonatkozásában is.)
2. Nem Magyarország sértette meg a trianoni békediktátumot, hanem az elcsatolt területeket birtokba vevő államok, amelyek nem biztosítják a magyarság megmaradásának feltételeit, sőt mindent elkövetnek, hogy elsorvasszák a magyar kultúrát, csökkentsék a magyarság lélekszámát. A számtalan példából nyilván te is fel tudnál sorolni két tucatot. (Ezt nevezhetjük bátran kulturális vagy fű alatti népirtásnak.)
3. Trianon miatt valóban csak a magyarok sírnak - ki másnak is kellene? De míg a magyarok csak sírnak, és csöndben tudomásul veszik, hogy még autonómiát sem kapnak, addig a katalánok és a dél-tiroli németek (osztrákok) tüntetnek, a kurdok lázadnak, a baszkok, a koszovói albánok, az írek robbantanak a függetlenségükért. Ki több, ki kevesebb sikerrel.
Remélem, hasznos infóval tudtam szolgálni. Nem kell bevenni minden maszlagot, nem kell felülni annak az álszent dumának, hogy ne bolygassuk a múltat, ne beszéljünk a problémákról. A gond attól nem oldódik meg, hogy homokba dugjuk a fejünket.
1: "nem holmi retken nőttem fel"
2: nem vagyok semmien párti mert az összes párt úgy szar ahogy van és mivel nem én leszek az aki ezt megváltoztajta/megváltja nem törődöm a politikával
3: követelőzés tényleg rossz szó rá
4: a régi népet tényleg rossz példa volt:D
5: miért csak az érme egyik oldalát nézitek? tény hogy eléggé kiszúrtak velünk...de ezen már nem lehet változtatni. Azokon a területeken tényleg sok magyar volt anno. De ma ugyan úgy rengeteg "nem magyar". Velük ez ugyan olyan kiszúrás lenne.
6: van fogalmam mi az hogy magyarnak lenni.
de ez most mire jó? Miért nem lehet elfogadni, évente 1x megemlékezni.
a GYK-n lévő soviniszták követelőznek
a többiek kicsit finomabban fogalmazzák meg.
Ennél szarabb hozzáállás nincs,hogy "ezen már úgy sem lehet változtatni"....
Ha neked ilyen az életfelfogásod,nem fogod túl sokra vinni..
És kit érdekelnek az Erdélyben élő románok??
Szerinted 1920-ban,amikor Magyarországra erőszakoltál ezt a diktátumot szerinted érdekelt onnan bárkit is,hogy Erdélyben 3 millió magyar él??
Ha én lennék az ország vezetője,és módom lenne az elcsatolt területeket visszaszerezni,egy percet nem várnék,és leszarnám hogy ott milyen más nemzetiségek élnek,engem csak a magyarok érdekelnek!!!
Tudod Szerbiában,ha valaki azt meri mondani,hogy Koszovó nem szerb terület,és minek ez a követelőzés,azt helyben szarrá verik!!
Ha Ausztriában valaki azt mondja,hogy mondjunk le Dél-Tirolról azt is jól megvernék!!
MIÉRT CSAK ITT ÉLNEK ILYEN MENTALITÁSÚ,BUTA EMBEREK????!!!!
Baracsi Attila.:
Én ha csak lehetőségem nyílna rá,s rendelkeznék azzal a tudással,ami ahhoz kell,minden lehetőséget megragadnék,s minden lehetséges módon azon lennék,hogy legalább a magyarlakta területeket visszaszerezzem,s magas ívből tojnák arra,hogy ez kinek tetszik,vagy éppen kinek nem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!