Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért látni a sok amcsi...

Miért látni a sok amcsi filmben h kortyolgatják a whiskey-t?

Figyelt kérdés
Külön van erre krilystály üveg meg a nagy pohár alján lötygtetik és kortyolgatják meg ízlelgetik, közben meg olyan szr hogy az csak na.
2012. jan. 18. 19:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
31%
Biztos ez náluk sznob italnak számít.
2012. jan. 18. 19:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor ezt azt jelenti, hogy "keménységből" csinálják?
2012. jan. 18. 19:48
 3/13 anonim ***** válasza:
33%
Ha egyszer megkóstolnák a máramarosi szilvapálinkát (besztercei szilvából), akkor soha többé nem innának whiskey-t.
2012. jan. 18. 19:50
 4/13 anonim ***** válasza:

Ízlések és pofonok. Én például az Old Smuggler-t kimondottan szeretem. Talán az egyetlen whisky amit szeretek.

Valaki azt nem tudja elképzelni, hogy mit szerethetnek annyira a sörben.

2012. jan. 18. 19:51
 5/13 A kérdező kommentje:
Na jó de a sörnek nincs olyan tömény alkohol íze, vagy lehet h csak én nem bírom a tömény alkoholt :D
2012. jan. 18. 19:52
 6/13 anonim ***** válasza:
Oké, nem azért mondtam, én is szeretem a (jó) sört. De ami az amerikaiaknak van, az elég rossz.
2012. jan. 18. 20:09
 7/13 anonim ***** válasza:

Sznobságból azért, mert drága, a sör az olcsósága miatt soha nem lesz elegáns ital.

Keménykedésből meg azért, mert a whisky-t eleve férfias italnak tartják. A magas alkoholtartalmú, fanyar, kesernyés italokat férfiasnak mondják, az édes italokat alacsonyabb alkoholtartalommal meg nőiesnek.

2012. jan. 18. 20:14
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A whiskey-t nem vedelni szokás, mint nálunk, hanem kortyolgatni, elvégre egy minőségi italról van szó.
2012. jan. 18. 20:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Bár egy húzásra is be lehet dobni, mint a westernfilmekben, a kocsmákban. Szóval inkább keménykedés, mint sznobság whisky-t inni.

A bort például nem szokás csak úgy magában inni, inkább ételhez, és lassan, míg a whisky-t nyugodtan be lehet nyomni gyorsan is, anélkül, hogy ennénk mellé valamit.

2012. jan. 18. 20:26
 10/13 anonim ***** válasza:

De amúgy ez nem csak amerikára jellemző.

Megnézel egy magyar filmet/sorozatot abban is ha isznak, akkor whiskeyt és külön kis kristály üvegből.

Sőt most egy magyar író könyvét olvasom, és abban is feszt whiskeyt isznak. :)

2012. jan. 18. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!