Miért alakult ki ez a mai vad partikultúra? Hová tartunk?
"Hát ha úgysem akar tanulni, akkor ne menjen egyetemre...Ha meg igen, akkor vegye már elő azt a könyvet és ne csak az előadásokra hivatkozzon, tegyen is azért valamit, hogy megtanulja.."
Azért mert igen kevés olyan szakma van amihez nem kell a diploma. Mert mostanra nem elég h szakmailag SEMMI használhatót nem tanítanak az egyetemek olyan összegekért ami miatt diákhitellel adósítanak el családokat, pluszba azt is elérték h ezt a nem megfelelő szakmai tudást osztogatják, ergó manapság már mindenkinek van diplomája vagyis mindenhova kell.
Szerintem az emberek többsége nem tanulna tovább ha nem mindenhol a végzettséggel törődnének elsőként.
Én hálistennek programozó vagyok és az én szakmámban előrébbvaló a szakmai tapasztalat és a referencia, de ezt nem sokan mondhatják el magukról.
Ha édesanyád szerint semmi különbség nincs a 22 évvel ezelőtti és a mostani diszkózás között, akkor szép kis firma lehetett, mert "gyönyörű" helyekre járhatott.
Én a helyedben barátoktól kérdezgetnék a családi múltról, mert ez a válasz azt mutatja, hogy Neked még sok mindent nem mondtak el, vagy ha elmondták, akkor Te is pont ugyanazokba a hibákba eshetsz, mint az anyukád és 20 év múlva ugyanezt fogod mondani a Te gyerekeidnek, pedig hidd el nagyon sok különbség van. Állítom, sőt tudom, hogy a drog távol állt mindentől, persze volt, de nagyon alvilági helyeken és a fiúk kérték fel a lányokat táncolni és nem fordítva. Alkohol akkor is volt, qrvák akkor is voltak, de nem annyi mint most. Akkoron nem láttam azt, hogy lány a lánnyal táncolt, a fiú pedig fiúval. A mai fiúk úgy használhatatlanok, ahogy vannak, persze mindig van kivétel, de ez sajnos egyre kevesebb, mert a nagy "szabadság" és emancipáció, szó szerint az emberek agyára ment és ehhez társul még a társadalom óriási anyagi és az ezzel járó szellemi, erkölcsi különbsége is.
Mondhatnám azt is, hogy a rothadó kapitalizmus tényleg betette a lábát, sőt teljesen el is lepte az országunkat és ez a nemzet teljes széteséséhez fog vezetni..
Ennek nagyon sok oka van. Vezessük vissza a régi időkbe, amikor mi voltunk gyerekek. Én személy szerint az osztálytársaimmal rohangásztam valami erdőben, és játékfegyverekkel lövöldöztünk. Ők most a facebook-ra töltik fel a meztelen, és részeg képeiket. Én 14 évesen együtt videóztam délután a barátaimmal. (DVD még newm volt) Ők most együtt szívnak be, drogoznak, hánytatják egymást.
Innen is látható, hogy az a baj, hogy a mai szülők szarnak az egészbe, és engedik nekik. Ennyi. Én ha ilyeneket csináltam volna gyerekként istenesen elvertek volna, és egyéb büntetést kaptam volna. De nem, a mai szülő szarik bele, hagyja, hadd bontakozzon ki a csemete. Látjuk mi az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!