Mennyi az a havi jövedelem, amit már a legfelsőbb, pár %-os elitnek tartunk itt az országban?
Nagyon kíváncsi lennék erre, mert valaki mondott nekem fél millát, de azon nagyon meglepődtem, hiszem tudok csak én 60 millás havi jövedelemről is, és sztem ez még nagyon messze van a csúcstól.
Szóval ki mennyit mondana ?
(most tényleg a legfelsőbb elitről lenne szó)
Kb. amennyit akar. Egy szint fölött nincs is igazán jelentősége a pénznek, kiveszi neki, amennyi éppen kell. Hogy elméletileg mennyit vehetne ki, talán még ő sem tudja.
De olyan 100-150 millára saccolnám.
na igen, ez is jogos, hát azt a 150-et még nem is tartom olyan abszolút csúcskategóriásnak ...
na de akkor ismét átfogalmazom :D
akkor az az összeg, amit per fő valaki magára költ életvitelszerűen havonta, de persze mindent luxuskivitelben, beleszámolva a luxusházat, nyaralót, autókat, szal ezeket mind visszaosztva valahogy egy hónapra ...
nehéz feladat valóban .... de mégis
Havi 1 milliós jövedelem már az USA-ban is legalább a középosztályba helyezne, Magyarországon pedig elit fizetés.
Viszont ettől fölfelé széthúzódik a mezőny, hiszen a legfelső 1%-ban nyilván olyan is van, aki havonta csak néhány milliót keres, meg olyan is, aki 100 M-t. A leggazdagabb 100-ban ilyen vagy ennél magasabb jövedelmek vannak.
A havi 500k Mo.-on még csak felső-középosztálybeli fizetés, az USA-ban pedig átlagos. Nagyon sok mérnök, programozó, könyvvizsgáló stb. keres ennyit. Még vezető beosztásúnak sem kell hozzá lenni.
Ha keresel havi 1M-t, az gyakorlatilag mindenre elég már, de ha lakást akarsz fenntartani Monacóban, jachtot akarsz tartani a Földközi- vagy a Karib-tengeren és sugárhajtású magángéppel akarsz röpködni, ahhoz nem árt inkább 1 mrd / hónap.
azért bevallom, meglepnek a válaszok, mert én havi 1 millát se tartok egyáltalán kirívónak ... ahogy írtad az 500 ezer amolyan átlag egy normális megélhetéshez, de még abból se lehet a karib szigetekre röpködni .. és most ez csak egy hülyeség persze, de az összegeket jól mutatja, ez csak egy abszolút átlagos megélhetést tesz lehetővé, de sztem semmi luxus ...
na lényeg a lényeg h én minimum több száz milla fölé tenném a határt, akit már az elitbe lehet sorolni, hát nem egy családot ismerek , ahol a gyerek zsebpénzként többet elver havonta, mint 500 ezer, de valóban ez már egy szűkebb réteg, de még mindig nem a pár %-os elit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!