A finnek tényleg meztelenül szoktak szaunázni?
bocsánat az előbbi három szóért, ami figyelmetlenség miatt írtam oda...
Amúgy sokszor voltam szaunákban és, mint minden magyar ember én is fürdőruhában szaunáztam. Nemrég hallottam, hogy a finnek meztelenül szokták ezt csinálni, és nem tudom, ez mennyire igaz.
Teljes mértékben.
Amikor náluk voltam a kedves vendéglátókkal elmentünk uszodaszerűségbe. Ugye voltak külön öltözők, ebből következett a szauna/zuhanyzó rész, és onnan a medencetér. Magyarul külön volt férfi/női szauna. A férfiben az ajtóra ki is volt téve egy úszónadrág nagy piros X-szel áthúzva, gondolom a nőiben is hasonló lehetett. És senki nem csinált ebből problémát.
na ja, meg ahogy volt korábban, a németeknél, osztrákoknál is teljesen bevett, hogy meztelenül szaunáznak, ráadásul ott teljesen koedukált is a cucc. De más országokban is szokás.
Egyébként kellemesebb is úgy szaunázni, főleg, ha utána ki lehet menni a hóba, és jól meghemperegni benne.
6-os válaszolónak igaza van. Eredetileg meztelenül kell szaunázni. Ahol már régebbi a szaunázás kultúrája, mint például Finnországban, ott teljesen ruha nélkül ülnek a padokra. Természetesen ők is tesznek maguk alá lepedőt.
Ez ott náluk teljesen természetes, felnőtt, kamasz, kisgyerek, mindenki meztelenül szaunázik.
Néhány "szégyenlősebb" országban szokták csak fürdőruhában, ami egyébként egyáltalán nem higiénikus.
Ha valaki nem szívesen van mások előtt meztelenül, akkor tekerhet maga köré egy szaunalepedőt. Ez még mindig jobb, mint a műszálas fürdőruha.
Szerintem itt is meg kellene honosítani az egészséges szaunázás szokását, hiszen ez pont az egészségről szól.
Igen, meztelenul szoktak. Mi is amikor otthon szaunazunk kulon megyunk be en es az apam (anya nem szaunazik) es nincs semmi problema. Ha vendegek jonnek akkor a nok es ferfiak kulon szaunaznak. Nem illik ha kulon nemuek egyutt szaunaznak mondjuk kis gyerekek (2-3 ev)ha bent vannak nokkel azt nem veszik ugy figyelembe de ferfiakhoz nem mehetnek be. Nem ertem ez valahol miert problema, akit beengedsz a szaunadba az mar olyan ember aki lathat ruha nelkul is. Nyilvanos szaunaba ritkan jarunk de ott is mindenki meztelenul van, ez a szokas.
(elnezest az ekezet nelkul irasert de ezen a billentyuzeten sajnos nehezen megoldhato)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!