Mi lenne, ha Facebookon pár csaj ismerősöm enyhén pózolós (melltartó, bugyi, vagy az sem csak cenzúrázva van) képét lerajzolnám, de meztelenül ábrázolnám őket, és felraknám a Facebookra?
Esetleg be is tagelném őket a saját képükön, vagy egymás mellé raknám az eredetit meg a rajzot?
Elég jól tudok rajzolni, tehát a minőséggel, valósághűséggel nem lenne probléma. Mit gondolnál rólam? Ha pl. te lennél az egyik rajzalany? Vagy csak ha simán látnád a képet Facebookon?
Csak azért írok, hogy megjelöljem a kérdést.
Ha jobban belegondolok, a lányok, olyan képet osztanak meg, amin saját bevallásuk szerint jól néznek ki, ha át tudod hozni a meztelen képre a varázst, biztos jól fog esni nekik a törődés, a sok dícséret.
(csak ne felejts el szépíteni a rajzon!)
A kérdésben az enyhén az eléggé akart lenni, nem tudom miért azt írtam. Olyan képeket rajzolnék le, amin látszik, hogy a leányzó azért rakta fel, mert büszke arra, amilye van. Mivel lehet a rajz mellé raknám az eredetit, látszana, hogy nem jött házhoz pózolni.
Mivel nem látszik az eredeti képen a mellük, stb. ezért tulajdonképpen nem őket rajzolom le, hanem azt, amit én gondolok, hogy ott van. Magyarul az nem az ő testrészük lenne, hanem az fejem kreációja.
Utolsó: kifejtenéd bővebben, hogy ezért miért perelhetnének?
Normális ember nem tesz fel magára kompromittáló képet az internetre, és azt se engedi, hogy ilyet készítsenek róla, mert sajnos bárki visszaélhet vele.
Amúgy meg, tehetségesnek gondolnálak, ha tényleg penge volna a rajz, de megnyúználak, és kisütnélek a saját zsírodban.
Tudod, a medve, meg a bőre....
Viszont, az igaz, hogy beperelhet az illető, akinek az engedélye nélkül készíted és közlöd a képet (nem egy példa van ilyenre, jogerős ítélettel). Az a minimum, hogy a gépedet/cuccaidat bizonyítékként lefoglalnák.
Van különbség a kompromitáló és a művészi akt között. Persze, ha már tag-elgetnél, az elkezd menni abba az irányba, nem túl etikus. De persze előbb őt, őket kérdezd meg, hogy lehet-e.
Már részről, ez jó reklám neked, mint képzőművész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!