Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mit gondoltok a cigányok...

Mit gondoltok a cigányok kultúrájáról, életviteléről? Nem lenne jó ötlet pár dolgot eltanulni, átvenni tőlük?

Figyelt kérdés
Pl. hogy rosszabb anyagi életkörülmények között is lehet boldog életed, meg hogy nem csak a pénz számít.
2011. dec. 25. 21:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem az egyetlen dolog, amit eltanulhatnánk tőlük, az összetartás. Nagyjából ez egyben az egyetlen pozitív dolog is, ami beugrott...
2011. dec. 28. 22:19
 12/18 anonim ***** válasza:
17%
Adolf Hitler
2011. dec. 29. 00:28
 13/18 anonim ***** válasza:
23%
Majd segít Adolf Hitler.
2011. dec. 29. 00:33
 14/18 anonim válasza:

Ahhoz, hogy tanuljunk tőlük, előbb talán meg kellene ismerni őket közelebbről, nem? Az embereknek általában több az előítéletük, mint a tapasztalatuk a cigánysággal kapcsolatban.

Persze, erre megint fel lehet sorolni azt a -sajnos tényleg nem kevés- negatív tapasztalatot, amikkel az előítéleteket szokták indokolni. De az jobban árulkodik a mi értékrendünkről (pl. munka tisztelete..stb.) , mint az övékről...

2012. jan. 6. 16:14
 15/18 anonim válasza:
Ezzel a logikával én megkérdezném, hogy a cigányok mit kifogásolnak bennünk, magyarokban. Amit vagy aminek hiányát elítélik, azt tartják fontosnak... mindjárt kiírok egy kérdést (ha még nincs), de ha valaki (főleg cigányok véleménye érdekel) itt látja, dobjon már egy privátot:)
2012. jan. 6. 16:18
 16/18 anonim válasza:
90%
PL: eltanulhatnatok a ciganyoktol azt, hogy minden korulmenyek kozott osszekene tartani. A vendegszeretetet ugy szinten. Tudod ha bemesz egy utolso putris ciganyhoz, az eslo dolog az, hogy megkinal etellel, itallal, meg ha csak vizet, es kenyeret is tud eled rakni, es ezt azert teszi, mert ez igy szokas. En olaciganyokkal nottem fel bar csak felig vagyok roma felig pedig magyar, de ismerem a ciganyokat, es tudom azt is, hogy sokkal bonyolultabb a "roma kerdes" magyarorszagon. Igen tudom en is, hogy a romak elleni eloiteletnek lehet alapja, de en ugy gondolom, hogy egy kulturalt inteligens ember nem etnikai hovatartozasbol fog itelkezni, es foleg nem ir ki rasszista megnyilvanulasokrol szolo kommentet. Tehat a sajat velemenyedhez jogod van, de ha nem szalonkepes es nem uriemberhez melto akkor inkabb tartsd magadban. Sok rossz ember el a foldon es nemhiszem, hogy csak egy adott fajtahoz lenne kotve. A romak sok mindenben korlatozottak ebben az orszagban az eloiteletek miatt. Meg a normalis magyar emberek sem tudnak megelni, es ez eleg szomoru. A lenyeg hogy en csak olyan romakat ismerek akik soha sem dobnak ki a gyerekuket es soha sem bunoznenek mert mindennel tobbet er nekik a csalad, es a borton csak tonkre teszi mind ezt. Aki magyarnak mondja magat az buszken mondja es ne hagyja magat befolyasolni a sztereotipiak miatt. Es legyen az ember barmilyen nemzetisegu barmelyik kissebseg kepviseloje, soha ne legyen rasszista!!!!!!
2012. ápr. 22. 16:47
 17/18 anonim válasza:

NOS:

Vannak az úgynevezett "Magyar cigányok" , és vannak "Oláh Cigányok"

Utóbbi kultúra él jobban, illetve "viselkedés" szempontjából magasabb jóval magasabb szinten vannak.

Lásd:Roma nyelv,tánc kultúra, hagyományőrzés.

Magyar cigányok közt is vannak rendes becsületes emberek, de ezek száma igencsak csekély.

Igazából az lenne az ideális gondolkodási elv mindenki számára ha JÓ ember, Rossz ember- ként látnák a világot nem faji megkülönböztetés alapján.

Ui:amit érdemes lenne átvenni az nem más mint az ÖSSZETARTÁS, ami egyáltalán nem jellemzi mostanság a mi kis hazánkat.

2012. okt. 29. 22:56
 18/18 anonim ***** válasza:
[link] Innen lehet okosodni, származásuk, csoportjaik, kultúrájukkal kapcsolatban. Mert színesebb és érdekesebb mint gondolnátok. Félre az előítéletekkel!
2012. nov. 21. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!