Karácsonykor mit szoktatok csinálni? Nálunk évek óta annyi a karácsony, hogy ajándék, kaja és csá és nem akarom megint ezt pont azért mert ez nem ünnep:S szval valami ötlet a progra?
Nálunk szenteste mindig anyukáméknál vagyunk, idén lesz az első karácsony, hogy már nem ott lakom, de terveim szerint már kora délután átmegyek és segítek sütni főzni. Anyukám ilyenkor mindig valami különlegességet csinál, előételt, pulykát és desszertet. Közben majd tesómmal feldíszítjük a fát. Aztán este felé, amikor már a vacsi is készen van, akkor szépen lekapcsoljuk a nappaliban a villanyt, mindenki beviszi a fa alá az ajándékokat, aztán kimegyünk, és anyukám csönget, akkor lehet bemenni, akkor csillagszóró, gyertya, éneklünk pár karácsonyi dalt, aztán adjuk oda egymásnak az ajándékokat, mármint megmutatjuk a fa alatt, hogy melyik kié, és akkor mindenki bontogat:D Ha már mindenki megcsodálta amit kapott, akkor leülünk vacsorázni. De nem sietősen, hanem eszünk, beszélgetünk, stb. Meg vacsora után is beszélgetünk, esetleg ha valami jó film van a tévében, akkor azt nézzük, de közben is dumálgatunk, az a lényeg, hogy együtt vagyunk. Karácsonykor éjfél előtt nem nagyon fekszünk le. Programot nem tudok, mert nálunk ez este van, napközben készülődünk, takarítunk, főzünk, meg ilyenkor mindig csinos ruhában is vagyunk mind.
Karácsony első és második napján pedig az anyai és apai nagyszüleinkhez megyünk hagyományosan, és olyankor ott vannak az unokatestvéreink is.
köszi
1:akkor nállatok is olyan a karácsony mint nállunk nem ünnep
2:nekem amior 6éves voltam akkor volt utoljára ilyen karácsonyom szval tudom milyen és télleg legyél hálásminden karácsonyért mert nem ok mindenkinek adatik meg:Snem anyagi hanem lelki vagy nem is tudom milyen okai vannak de nekem a karácsony semmit nem jelent ilyen térten
Családi körben már évek óta nem ünnep.
Nekem az ünnep része az, amikor az éjféli misén énekelünk a kórussal, és utána adunk egy fél-1 órás koncertet.
Az a gond, hogy mindenki a nagy amerikai filmeket veszi példának (többek között én is ), amiben azt látjuk, hogy egy baromi nagy házban, egy baromi nagy karácsonyfa mellett összegyűlik a család, rokonság, vannak vagy 15-en, 20-an. És akkor kajálnak, sütiznek, isznak, egy csomó ajándék, stb..
Hát amikor nálunk még egyben volt a család, akkor is csak 5en voltunk, nagyon sokkal különb étel nem volt, mint máskor, odaadtuk az ajándékokat, néztük a tv-t és ennyi....És ki az, aki otthonra kiöltözik? Mert ugyan minek?
Szóval egyszer majd én is szeretnék egy nagy karácsonyt, de az szerintem még nem most lesz, és nem itt Magyarországon! :D
Köszönöm
igen én is ezt az amerikai példát veszem alapul mert uncsiméknál így van vannak ugy 15-15-en egy baromi nagy és hangulatos házba csomóajándék különleges kaja stb.
de nállunk ez sose vol így szval a karácsony olyan mint egy átlagos vacsora +fa+ajándék
kiskoromba jó volt amíg el nem váltak a szüleim mert akkor mindig tesommal az egyik szobábavártuk a csengőszót akkor berohantunk a szobába a fa alatt az ajándék meg ilyenek akkormég jó is volt manapság nem szeretem a karácsonyt:S:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!