Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért van az, hogy a Gyűrűk...

Miért van az, hogy a Gyűrűk Ura-rajongókat menőnek tartják, ezzel szemben a Sta Wars-rajongókat kockáknak?

Figyelt kérdés
Mi olyan jó a GYU-n? Szerintem még elvontabb. Beszélő fák, törpök, hegyes fülű tündé(re)k, láthatatlanná tevő gyűrűk, arc nélküli lovasok, tűzokádó sárkányok... ezt miért könnyebb elfogadni, mint a Star Warsot?
2011. dec. 23. 23:32
1 2
 11/11 bánomisén ***** válasza:
100%

Kérdező, a könyvben szereplő valósággal nem is kell azonosulni.

Andersen meséket olvastál már? Nem gyerekkorodban, hanem felnőtt fejjel. Ha igen, akkor, gondolom, rájöttél, hogy egy csomó meséje valójában nem is mese, hanem a mi valóságunk, csak szimbolikusan elmesélve.

Nos, A gyűrűk ura is ilyen, egy nagy-nagy szimbolikus mese sokszáz oldalon elmesélve. Ha így olvasod, szerintem emészthetőbb lesz.

Egyébként ugyanarról szól, mint a Star Wars, a jó és a rossz örök küzdelméről, csak a Star Wars letisztultabb figurákkal dolgozik, A gyűrűk urában meg a jókban is van egy kis rossz és néhány rossz karakterben is van egy pici jó.

Nem akarlak rábeszélni a könyvre, nem azért mondtam ezt el, hanem mert az igazsághoz hozzátartozik. Viszont ha egyszer nekiveselkedsz végigolvasni, és így olvasod, könnyebben emészthető lesz.

Boldog karácsonyt! :-)

2011. dec. 24. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!