Melyik nemzet (ek) étele a hús+gyümölcs variáció?
Mediterán és a karibi térségre jellemző az ilyen kaja.
Talán az afrikaira is, de azt nem ismerem.
Ez azért némileg logikus is.
Tűlünk sem idegen:)
voltam Szabolcs megyében, családi összejövetelen, és a hús mellé nem savanyúságot, hanem befőttet tálaltak fel. Csak nekem volt furcsa. Főleg, mikor láttam, hogy a nagynéném a zsíros pörköltszaftos tányérba szedi bele a befőttet és együtt eszi a hússal. Biznyára különleges ízhatása van, de nem volt gusztusom kipróbálni.
Még Mátyás királyunk idejében is a hús és a gyümölcs, (télen a szárított gyümölcs) és némi kenyér volt a magyarok fő eledele.
Most valóban a karibi, mediterrán étkezésre jellemző. Észak Afrikát ismerve ott is a gyümölcs, de főleg a zöldségek és a hús a jellemző Van pl kuszkusz is meg sok bab és borsó főzelék,de nagyobb mennyiségben hús + növények. V.....X
Olaszoknál jellegzetes előétel a sárgadinnye pármai sonkával, de nálunk is gyakori (gyümölcsszósz píritott darával főtt husival, aszaltszilvával, dióval töltött rántott husi barack befőttel. Almás-mézes csirke, körtés- hagymás csirkecomb....stb) Hawai szelet ( natur csirke, sonkával, ananásszal, sajttal pírítva).
de itt csak ilyne receptet találsz és ez szinte mind magyar és megtalálhatóak a magyar étlapokon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!