Azt hiszem, az érzés, amivel eltölt a cikk, az a harag.
Dühös vagyok, mert cigány integráció címén olyasmit kapnak, ami nem létszükséglet, de nem csak ingyen, de még fizetést is kapnak érte.
Tehát adóforintból olyasmiért kapnak fizetést, amiért mások súlyos pénzeket hagynak ott. Nem csak az oktatókat, vizsgabiztosokat fizetik az adónkból, de még a cigányok munkabért is kapnak a jogosítvány mellé a semmire. Akit ez nem zavar, azzal súlyos bajok vannak.
Engem nem zavarna, ha lenne hosszútávon megtérülése a dolognak. Ha 50 év múlva, akkor majd akkor. Azt gondolnám, hogy igen, ez egy olyan dolog, amitől egy nap jobb lesz a világ, van értelme pénzt költeni rá.
De nincs! Ez a pénz mind a süllyesztőbe megy! Abszolúte semmi haszna az egésznek! A segély arra jó, hogy aznap full house legyen a kocsmában, nem a gyerek etetésére, nem az iskoláztatásra megy! Nem igaz, hogy ezt egy impotens balfarok politikus sem bírja belátni.
Rossz érzéssel tölt el.
Bár én nem szeretném letenni a jogosítványt, de azért más ingyen képzést is kapnak, én meg egyet tehetek le ingyen és kell még egy képzés nekem, mert a betegségem miatt be akarom magam biztosítani, kb 1 év 120 ezer lesz majd. (pikkelysömörös vagyok)
14:37 vagyok
Nyílván a TSZ óta eltelt pát év, és a most élő beás cigányok ( meg a kolompárok, lováriak, muncsányok, stb, van egy csomó), nem értenek már az eredeti foglalkozásukhoz. Lovat is már nem a lókereskedőtől vesznek, és tehenet sem a marhakereskedőtől, mindkettő cigány foglalkozás volt. Ezek most mind ott vannak hogy sehol. A régihez már nem értenek, az újat meg nem mindíg tudják elsajátítani. Anyukám falun nőtt fel, keni vágja mit mikor kell vetni, aratni, mi után mit lehet/érdemes ugyanoda ültetni, nekem meg lövésem nincs ehhez. Én azt mondom kár volt szétbarmolni a magyar gazdaságot, főleg a mezőgazdaságot, mert amíg az megvolt, addig a cigányok is tudtak mit kezdeni magukal. Árulták a kis kézművesportékáikat, téglát, teknőt, edényeket, üstöt, állatokat, aztán mindenki nyugodt volt, tudtak együtt élni. Most meg a cigányok nem tudnak magukkal mit kezdeni, aztán csak a baj van velük. Utánaolvastam, és több helyen azt írták, hogy soha nem volt cigány-magyar ellentét, csak miután elkezdődött az államosítás.
16:40
Régen sem bírtak magukkal, csak akkor jól elverték őket és féltek. Most meg azt csinálnak amit akarnak, senki egy újjal nem nyúlhat hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!