Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Titeket ez milyen érzéssel...

Titeket ez milyen érzéssel tölt el? (lent)

Figyelt kérdés
[link]
2011. aug. 3. 16:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, az érzés, amivel eltölt a cikk, az a harag.

Dühös vagyok, mert cigány integráció címén olyasmit kapnak, ami nem létszükséglet, de nem csak ingyen, de még fizetést is kapnak érte.

Tehát adóforintból olyasmiért kapnak fizetést, amiért mások súlyos pénzeket hagynak ott. Nem csak az oktatókat, vizsgabiztosokat fizetik az adónkból, de még a cigányok munkabért is kapnak a jogosítvány mellé a semmire. Akit ez nem zavar, azzal súlyos bajok vannak.

2011. aug. 4. 14:47
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavarna, ha lenne hosszútávon megtérülése a dolognak. Ha 50 év múlva, akkor majd akkor. Azt gondolnám, hogy igen, ez egy olyan dolog, amitől egy nap jobb lesz a világ, van értelme pénzt költeni rá.

De nincs! Ez a pénz mind a süllyesztőbe megy! Abszolúte semmi haszna az egésznek! A segély arra jó, hogy aznap full house legyen a kocsmában, nem a gyerek etetésére, nem az iskoláztatásra megy! Nem igaz, hogy ezt egy impotens balfarok politikus sem bírja belátni.

2011. aug. 4. 14:56
 13/19 anonim ***** válasza:

Rossz érzéssel tölt el.

Bár én nem szeretném letenni a jogosítványt, de azért más ingyen képzést is kapnak, én meg egyet tehetek le ingyen és kell még egy képzés nekem, mert a betegségem miatt be akarom magam biztosítani, kb 1 év 120 ezer lesz majd. (pikkelysömörös vagyok)

2011. aug. 4. 20:59
 14/19 Magyar Vagyok válasza:
fasza.. a büdös cigányok
2011. aug. 10. 22:06
 15/19 anonim ***** válasza:
Felőlem kaphatnak ingyen jogsit, meg ingyen autót is. DEcsak akkor, ha kapnak hozzá útlevelet, és ELTAKARODNAK A HALÁL BŰBÁNATOS F@SZÁRA!
2011. aug. 19. 21:57
 16/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ez olyan, mint amit a munkaügyi központban csinálnak átképzés címszóval. Somogyban beások élnek, ők eredetileg a teknővájó cigányok, és hát manapság nem nagyon kapkodják a teknőket, mondhatnám úgy is megszűnt a piaca. :D Viszont valamit kell nekik is csinálni, ha már az eredeti foglalkozásukból előállított termékek piacát a második világháború után a Tsz-ekkel voltak szívesek szétbarmolni a nagyokos politikusok. Most átképzik őket sofőrnek, így több lehetőségük lesz. Tesóm meg gépész, és átképezték villanyszerelőnek, munkaügyis tanfolyamon, ami ugyanilyen feltételekkel volt. Tanfolyam idejére jár fizu, és ingyenes a tanfolyam. De ismerek olyanembert is, aki szakács lett így.
2011. aug. 24. 14:37
 17/19 anonim ***** válasza:
Somogyi vagyok, és itt nem beások vannak, hanem büdös buta semmirekellő retkek. (Mindig odaírni, hogy nagyon nagy TISZTELET A KIVÉTELNEK, mert a kivétel tudja úgy is magát tartani, hogy basztatják amiért cigány)
2011. aug. 24. 15:27
 18/19 anonim ***** válasza:

14:37 vagyok

Nyílván a TSZ óta eltelt pát év, és a most élő beás cigányok ( meg a kolompárok, lováriak, muncsányok, stb, van egy csomó), nem értenek már az eredeti foglalkozásukhoz. Lovat is már nem a lókereskedőtől vesznek, és tehenet sem a marhakereskedőtől, mindkettő cigány foglalkozás volt. Ezek most mind ott vannak hogy sehol. A régihez már nem értenek, az újat meg nem mindíg tudják elsajátítani. Anyukám falun nőtt fel, keni vágja mit mikor kell vetni, aratni, mi után mit lehet/érdemes ugyanoda ültetni, nekem meg lövésem nincs ehhez. Én azt mondom kár volt szétbarmolni a magyar gazdaságot, főleg a mezőgazdaságot, mert amíg az megvolt, addig a cigányok is tudtak mit kezdeni magukal. Árulták a kis kézművesportékáikat, téglát, teknőt, edényeket, üstöt, állatokat, aztán mindenki nyugodt volt, tudtak együtt élni. Most meg a cigányok nem tudnak magukkal mit kezdeni, aztán csak a baj van velük. Utánaolvastam, és több helyen azt írták, hogy soha nem volt cigány-magyar ellentét, csak miután elkezdődött az államosítás.

2011. aug. 24. 16:40
 19/19 anonim ***** válasza:

16:40

Régen sem bírtak magukkal, csak akkor jól elverték őket és féltek. Most meg azt csinálnak amit akarnak, senki egy újjal nem nyúlhat hozzájuk.

2011. aug. 24. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!