Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a közhely? Közhely az hogy...

Mi a közhely? Közhely az hogy "mint ha már láttalak valahol"? Vagy ez mi?

Figyelt kérdés
2011. júl. 10. 21:52
 1/5 anonim ***** válasza:
2011. júl. 10. 21:56
 2/5 anonim ***** válasza:
A közhelyek szerintem olyan "örökigazságok" amiket annyit használunk hogy már elkoptak ugyanakkor mégis igazak.Én pl szeretem a közhelyeket használni.
2011. júl. 11. 14:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Szeretek közhelyeket használni..Így jobban hangzik :)
2011. júl. 11. 14:31
 4/5 anonim válasza:
79%

A közhely olyan gyakran használt kifejezés, vagy forma ami értelmét vesztette és unalmas, mert ezerszer látott, hallott ezért kiszámítható, illetve ötletszegény. Fontos hogy udvariassági gesztusuk (mint kézfogás, megszólítási formák), specifikus meghatározó dolgok melyeknek funkciójuk van nem lehetnek közhelyek.

pl: karakterek alkalmazása mint buta szőke babrózsaszín miniben, falábu kalóz kezében kincses térképpel, papagájjal a válán.

Ha a "mint ha már láttalak valahol" célja beszélgetés kezdeményezése, akkor közhely.

2011. júl. 12. 22:47
 5/5 Juhász Atesz válasza:
Ami a füleden megy be és a könyöködön jön ki :D ;)
2011. júl. 17. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!