Tényleg volt valahol korábban olyan divat, hogy a lányok, amikor férjhez mentek, rövidebbre vágatták és bedaueroltatták a hajukat?
Magyarországon biztosan nem. Egyes vidékeken az asszonyok a hajukat kontyban hordták,és kendőt viseltek. Dauert is csak a városiak csináltattak. Ez a Rákodsi-korszak táján lett általánossá.
75/N
Én 52 éves vagyok, de semmi ilyesmi nem volt divatban sem a 70-es, sem a nyolcvanas években. Nyugodtan hordhattuk kibontva a hosszú hajunkat. Igaz, a Bonei M és Jimmi Hendrix begyűrűzése idején nagyon sokan viseltünk dauerolt frizurát, de egyáltalán nem rövid fazonban. Sőt 3x nagyobb fejekkel jártunk:-)) Akkoriban jött be a Sassoon-frizura is (Pl. a régi Charlie angyalai, Dallas)minden második nőnek ilyen volt.
Szerintem amiről a kérdező ír, az a mi anyukáink fiatal korában volt, tehát az 50-es, 60-as években. Én falun is városon is éltem fiatal koromban, nem volt jellemző a rövid dauer a fiatalasszonyoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!