Lányok és asszonyok! Ti mit szóltok, ha "csókolom"-ot köszön nektek egy férfi?
Igen kellemetlen helyzetbe kerültem ma, amikor egy nagyapám korú idős embernek csókolomot köszöntem, és ugyanabban a pillanatban ő is csókolomot köszönt nekem :S
Már nem ez volt az első eset, talán le kellene szoknom erről a köszönésről :( , de mit tegyek ha ez áll rá a számra?! ,hiszen engem még úgy tanítottak a szüleim, hogy az idősebbnek "csókolom"-ot köszönünk. Falun ez működött is az öreg néniknél és bácsiknál, én "csókolom", ők "szervusz". Még anyu is így köszön az idős korúaknak, pedig ő már 40-es éveit tapossa, gondoltam én is tartom ezt a szokást ha már így tanítottak...
Ám a világ kissé megváltozott. Miért köszönnek nekem úgy idősebb férfiak, hogy "csókolom" mikor még csak huszonéves vagyok? Nekem ez nem tetszik egyáltalán! Mikor alakult ki ez a szokás? Ti mit szóltok ehhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!