Melyik ország kultúrája áll hozzád legközelebb?
Csak néhány példa: Nyugat-Európai országok (Anglia, Németország, mediterrán országok) ; USA ; ázsiai országok (Kína, Japán); Oroszország.
Ezek csak példák, de ha valakihez valamely más ország kultúrája áll közelebb, azt is írhatja. Indoklást is kérek!
"Dél-Amerikában hatalmas szakadék tátong a gazdagok meg a szegények közt. Venezuelában, Paraguayban, Brazíliában, Bolíviában és több más országban a leggazdagabb 20% birtokolja az ország vagyonának 60%-át, a legszegényebb 20% pedig mindössze az 5%-át."
Legyünk most 5 percre matematikusok. Tegyük fel, hogy van 100 forint, arra 100 ember. A 20 leggazdagabbnak összesen van 60 ft - 1 ember=4 ft, a 20 legszegényebbnek pedig 5 ft - 1 ember=0,25 forint. Marad 35 ft 60 emberre, az pedig emberenként majdnem 2 ft. Hol van itt a hatalmas szakadék? Ez Magyarországon is így van, aki milliárdos, annak sok van, aki csóró annak kevés - pontosabban nem kevés, mert az államtól kap, épp ezért van évek óta a fizetési mérlegünkben hiány. A középréteg meg hozza a nagyátlagot itt is, úgyanúgy mint ott, szóval byebye google. :)
Az én kedvencem: Japán. Utána: Korea, Tajvan, majd jön Európa: Németország és Csehország. Ezen kívül még szeretem Ausztriát, Skandináviát és Írországot.
Viszont Angliát, Franciaországot, Svájcot, Kelet-Európát és a mediterrán országokat valahogy nem bírom.
Kolumbiáról annyit, hogy megértem, ha valaki azt szereti, de még egy olyan ország a Földön, ahol akkora lenne a korrupció, nem sok helyen van, talán Afrikában, de arról meg már ne is beszéljünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!