Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Melyik ország kultúrája áll...

Melyik ország kultúrája áll hozzád legközelebb?

Figyelt kérdés

Csak néhány példa: Nyugat-Európai országok (Anglia, Németország, mediterrán országok) ; USA ; ázsiai országok (Kína, Japán); Oroszország.

Ezek csak példák, de ha valakihez valamely más ország kultúrája áll közelebb, azt is írhatja. Indoklást is kérek!

2011. jún. 13. 16:11
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:

"ma 16:45: Magyar vagyok és még mindig rajongók Angliáért. Minden nyáron van szerencsém megtapasztalni az ottani dolgokat...:D Megsúgom ezerszer normálisabbak. Különben meg ami a múltban történt az egyáltalán nem érdekel, te is élhetnél egy kicsit a jelenben. De ha te itt MO-n érzed jól magad(hányszor is jártál Angliában..?) Akkor tiszteletben tartom. :D :D Ennyi."

Nem azt mondtam, hogy utálom. Csak azt, hogy nem tetszenek bizonyos furcsaságai. Azzal meg ne érvelj, hogy ezerszer normálisabbak, mint mi, mert ettől még lehetnének hülyék. És igen, voltam már Angliában (honnan veszed, hogy nem?). Sőt Új-Zélandon is voltam, ami kulturálisan sokban hasonlít Angliához.

2011. jún. 13. 17:01
 12/60 anonim ***** válasza:
75%
A skandináv országok kultúrája. Egyszerűség, letisztultság, igényesség. Jólét van, azzal mégse kérkednek, a szegény országokat hihetetlen pénzekkel segélyezik. A jövőre is gondolnak, minden a fenntarthatóság jegyében épül. Kozmopoliták, viszont nem felejtették el, kik voltak az őseik. Ateisták, de mások hitbeli meggyőződését tiszteletben tartják. Kedvesek az emberekkel, de megtartják a kellő távolságot, nem érdekli őket mások magánélete, ezért ritkán van függöny az ablakokon. Isznak alkoholt, nem is keveset, de mégis ott élnek az emberek a legtovább, mert emellett sportolnak és egészségesen táplálkoznak. Aki odaköltözik és tudomásul veszi az ottani értékeket, azt befogadják.
2011. jún. 13. 17:03
 13/60 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező én nem neked írtam ezt. :) Ha nem a 16:45-ösnek, de direkt fel is tüntettem. :)
2011. jún. 13. 17:07
 14/60 anonim ***** válasza:
61%
Én már egy ideje Németországban élek, de mentalitásban Svédország sokkal jobban vonz. Az egyetlen hátránya talán a rossz éghajlat. Illteve az a gond a legtöbb nyugati nagyvárossal, hogy szinte Szaúd-Arábiában érzi az ember magát, annyi csadorban/köntösben mászkáló alak van az utcákon. Fúj meg magyarok is vannak mindenfelé :D
2011. jún. 13. 17:17
 15/60 anonim ***** válasza:
77%
Magyarország után Görögországot szeretem legjobban, szinte minden nyáron ott nyaralok, nagyon szeretem a hangulatot, ami az országból árad, az emberek nyugalmát, a történelmüket, meg persze a szép tájakat...
2011. jún. 13. 17:23
 16/60 A kérdező kommentje:

Most, hogy leírtátok, én is leírom az én véleményemet: én is a Skandináv országok berendezkedésével szimpatizálok leginkább. Nagyon tetszik az, amit hallottam és olvastam róluk, amiket itt nagyon jól összefoglalt egy válaszoló. Plusz vonzanak valamiért az északi országok, nem tudom miért, de a Spitzbergákra, Longyearbyenbe is ki akarok egyszer jutni:D

Éghajlati szempontból keményebb dió, de talán a mediterrán országok. Bár nem tudom, ott is más azért élni, mint nyáron pár hetet eltölteni.

2011. jún. 13. 17:37
 17/60 anonim ***** válasza:
67%

Természetesen a saját országok, a saját népem kultúrája, Magyarország és azon belül is a magyarság.

Nyilván azért van ez így, mert magyarként ez az enyém is, ebben nőttem fel, nem valami cukormázas álomkép több ezer kilométer távolságból.

2011. jún. 13. 18:08
 18/60 anonim ***** válasza:
55%
Elég értelmetlen a kérdés. Akárki akármit mond mindenképpen a magyar kultúra áll hozzá a legközelebb, ez a viszonyítási alapja a többihez, mivel magyarok vagyunk!
2011. jún. 13. 18:15
 19/60 anonim ***** válasza:
100%

Lengyelország, Finnország és a balti államok.

Lengyelországban, azt hiszem, nem kell magyaráznom, hogy mit szeretek, aki találkozott már lengyellel, az tudja. Finnországban az egyszerűség, természetesség, sallangmentesség vonz. A balti államokban pedig az a kettősség, ami abból adódik, hogy félig Kelet- félig Észak-Európában vannak, rengeteg hatás érte őket, a három ország kultúráiban megtalálhatók pogány, porosz, skandináv, lengyel és orosz elemek. Az észt, lett, litván vidék gyönyörű, a népdalaik úgyszintén. Érdekesnek tartom emellett azt a makacsságot, amellyel relatíve nemrég függetlenné vált országként a helyüket keresik Európában.

2011. jún. 13. 18:21
 20/60 anonim ***** válasza:
75%
Magyarország után Ausztria, illetve Németország
2011. jún. 13. 18:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!