Melyik ország kultúrája áll hozzád legközelebb?
Csak néhány példa: Nyugat-Európai országok (Anglia, Németország, mediterrán országok) ; USA ; ázsiai országok (Kína, Japán); Oroszország.
Ezek csak példák, de ha valakihez valamely más ország kultúrája áll közelebb, azt is írhatja. Indoklást is kérek!
"Egy főre jutó 2 888 dollár (Kolumbia)
Mo.: Egy főre jutó 12 914 USD (47)"
Hát valóban nem egyhatoda, de majdnem :D
Pedig ha mama-papa pénzügyekkel foglalkozik, akkor elég valószínű, hogy jó környéken laknak és tehetős család, had tudjam már jobban :D
Mellesleg Ny-Eu ugyan oylan mint itt, nem is imádom.
Nem azt mondtam, hogy hullacsórók, hanem nem gazdag drogbárók 10 emeletes villával és 3 Mazerattival. Egyszerű emberek, úgy, mint akármelyik közgazdasággal foglalkozó ember.
Amit írtál (2888 USD), az 96-os adat, a friss - 2009-es - az 5800 USD. Oké, legyen Magyarországnak több a GDP-je, mégis hol jobb élni? Lehet, hogy ez is ízlések és pofonok, de inkább döglök éhen egy idegen országban, minthogy itt gazdag legyek! Undorító emberek a szemétdomb tetején, mocskos alkoholisták, akik a családjuktól veszik el az utolsó 100 ft-ot pálinkára. A Himnuszunkból is csak az árad, hogy jajj a szegény Magyar... Semmi optimizmus, semmi boldogság! Szánalmas egy nemzet a magyar!
Akkor te is szánalmas vagy ;) Nem vagyok turbómagyar, de az ilyeneket tényleg lebaszhatták volna, ha nem is a Taigetoszról, de legalább a Badacsonyról, vagy valamiről ^^.
Mikor húzol ki egy kitalált meseországba, a kitalált, sose volt nemzetéhez?
A Himnuszról megy egy szót se, ez egy igazi himnusz, nem egy katonainduló, vagy egy átírt ivódal.
Bazzeg, azt ne mondd már, hogy ez a b-kategóriás ízé jobb a magyarnál: http://www.youtube.com/watch?v=cM8XCSZ3zz4
Amint lehet, megyek, aztán kárörvendőn fogom nézni, hogy 20 év múlva vagy nem lesz munkátok és sorban éhenhaltok mint az etiópok, vagy a romáknak fogtok ingyen dolgozni napi 1kg kenyérért cserébe - ugyanis ennek az eladósodott Magyarországnak a jövője kb. ennyi. Jól mondta az origo-n a "diplomás cigány" hogy ez lesz pár év múlva. Már most azt látom, hogy az utcán egyetlenegy 15 éves cigánygyerek fenyít 10 magyart, mert azok nem mernek a sarkukra állni. Ízig-vérig magyar vagyok, de megérdemlitek, ha semmit se tudtok tenni ellene. Azt hiszed én nem tudom a történelmet, nyuszibogár? :) Azt hiszed, nem tudom, hogy Kádár papa mindent zsebre tett? Utána jött Viktor, a mi mesterünk, aki ha nem is javította, de szinten tartotta a színvonalat. Aztán Medgyessy apánk, a II/III-as ügynök, kit váltott a mi drága barátunk, aki elqrta (persze most nem soroltam fel mindenkit - mielőtt belekötsz). Most visszatért Viktor báttya, és csinálja nekünk a politikát a 400 ft-os cukorral meg a 400 ft-os benzinnel. EGYETEK! Emeljük a politikusok fizetését, hiszen azok úgyse raknak zsebre eleget; emeljük a bankárokét is, nehogy már ne tudjon új A6-os Audit venni. A köztisztviselőkét? Minek az? Minek emeljem én annak az ápolónőnek a bérét, aki nap mint nap a sz*rba turkál, kitéve magát mindenféle betegségnek? De az ágypótlékot megvonjuk tőlük, hisz kell az Új Magyarország projektbe (és akkor Dél-Amerikában olcsó az emberélet, mert Chile-ben beomlott egy bánya, és leadta a Tények? pff)! Tudunk mi az Új Magyarország projekten kenyeret venni? Nem, de minek a kenyér, hisz van új főtér méregdrága játszóparkkal, 4 szökőkúttal és 6 szoborral, amik végülis teljesen fölöslegesek. Na, EZT utálom a magyar mentalitásban.
Másik válaszoló: tanulj meg spanyolul, hallgasd meg újra Kolumbia Himnuszát; ha egy kicsit is ismered a Bibliát, látni/hallani fogod, hogy "az a b-kategóriás izé" szívhezszólóan gyönyörű. Ha nem vagy elég hívő, egye kukac, hallgasd a Magyart, amiben csak a nyöszörgés meg a nyavajgás megy. Megáldott minket Isten? Nem. Ellenben az amerikaiakat, akiknek pörgős "előre a győzelemért" stílusú himnuszuk van, megáldotta. Nem hiszek az áldásokban, ez pusztán szarkazmus akart lenni.
Még valami: nem utálom a Magyar Himnuszt, egyszerűen nem fogott meg. Attól, hogy magyar vagyok, még nem kell minden egyes magyar zenének tetszenie. Ennek ellenére minden ünnepségen én éneklem a leghangosabban a Himnuszt. Ezt hívják tiszteletnek, amit én ismerek, ellentétben veled, te "b-kategóriás izé".
Oké, akkor menj a korrupcióról híres, Mo-nál sokkalta szegényebb országba jobban élni, te iq fighter. Mindig is a nyomorral kötötték össze Dél-Amerikát, és ne gyere azzal, hogy ez Kolimbia blablabla, mert nem sokat számít ;)
Ez a valami meg akkor se jó Himnusznak. Nekünk is lehetett volna olyan Himnuszunk, hogy a hasunkra ütünk, írunk egy pörgős valamit, aládobunk egy kis emelkedett szöveget, megspékelve a magyarok győzelmeivel, oszt nesze nektek himnusz. Te egy nagy fafej vagy, pláne, hogy az se tűnik fel, hogy az előtted lévő két kommentet, ugyan az írta (én) :)
Mert Himnusznak csak az emos, szánalmas, siralmas, temetésre is túl lassú zenék a jók? Olyan beszűkült a látóköröd, hogy azt már elhinni nem lehet. Mindegy, majd szólj, ha felébredtél, kinyitottad a szemed, kimentél az utcára és körbenéztél, megszemlélvén mindazt, ami a mai Magyarországon megy. Szerintem Dél-Amerikát sosem kötötték össze a szegénységgel, de lehet, hogy az ujjad eltévedt a térképen, és épp Afrikát szemléled. És csak azért is azzal jövök, hogy Kolumbia, mert Dél-Amerika egyik leggazdagabb országa Venezuelával együtt (jöhetsz megint a GDP-vel, romanisztikán tanulok Spanyol szakon, tehát Dél-AMerika politikáját/pénzügyeit/gazdaságát is, úgyhogy tudom miről beszélek).
Nem kívánok erről többet vitatkozni, amúgy is te kötöttél belém. Ha nekem az tetszik, akkor ne olts már le, mert más a világszemléletem mint neked. :) Ez most olyan, hogy van aki az uborkasalátát szereti, van aki a jégsalátát.
Jóba.zdmeg, akkor himnusz csak pattogós kocsmadal lehet? Na ugye, hogy hüly.e vagy :)
"Dél-Amerikában hatalmas szakadék tátong a gazdagok meg a szegények közt. Venezuelában, Paraguayban, Brazíliában, Bolíviában és több más országban a leggazdagabb 20% birtokolja az ország vagyonának 60%-át, a legszegényebb 20% pedig mindössze az 5%-át. Ez a hatalmas szakadék szemmel látható több dél-amerikai nagyvárosban, ahol a nyomornegyedek a felhőkarcolók és luxusvillák mellett terülnek el. Az utóbbi időben a legtöbb dél-amerikai ország a végsőkig eladósodott."
Nem akarom az egészet kimásolni, elég ráguglizni Dél-Amerikára. Venezuela meg gyakorlatilag egy burkolt diktatúra, de itt mindenki egy kétharmad miatt sír, ami többet nem is lesz. Ez csupán a vicc, mindenki nyávog, elmegy, ahelyett hogy optimista lenne, vagy tenne valamit és pont mindig ezzel jönnek a külföldimádók :D
Oké, menjünk vissza elsőbe, és tanuljunk olvasni-értelmezni. Azt írtam, hogy NEM UTÁLOM a Himnuszt, csak nekem NEM JÖTT ÁT, de TISZTELEM, mert egy Himnusz, és a NEMZETEM Himnusza. B*szódjálmármeg a Himnuszokkal haver(lány).
Tőlem írogathatnak róla bármit a szupermagyarok, mert ők mindent fikáznak, csak az a jó, ami az övéké. Én ott szeretnék élni, és erről se a google, se bármely másik keresőprogram nem tud lebeszélni, ahogy te sem. Nagy a szegénység... És? Ha téged a pénz boldogít, meg a gazdagság, akkor csak sajnálni tudlak. Ne higgy már el mindent az interneten. Ha most kiírom netre, hogy a dohányzás egészséges, és 100 másik website is lemajmolja, te meg elolvasod, akkor elhiszed? Voltam már ott, és a felhőkarcolók mellett érdekes módon nem találtam nyomornegyedeket! Akkor most ki is él álomvilágba? És ha én azt mondom neked, hogy nyócker? Vagy Gyöngyöspata? Mindenhol lehet sz*r, lepukkant helyeket mondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!