A magyarok miért utálják ennyire az Amerikaiakat?
Folyton jönnek, hogy hülye barom, idióta Amerikaiak, semmihez sem értenek, büdös nekik a munka, meg mindig majmolja Magyarország Amerikát, amikor semmi jó nincs ott, nincs történelmük, nekünk van, meg minden.
Most a Magyarok miért utálják ennyire az Amerikaiakat?
Ez mind irigység?
Hogy miért utálják a Magyarok annyira az Amerikaiakat?
Én nagyon sok Amerikai-Magyar cikket elolvasok, amit csak tudok (lehet az újságból, online, esetleg TV). Viszont konkrétan kinyilvánítva ezt a "tényt", hogy utálják.... megmondom őszintén Én még sosem hallottam... Lehet, hogy ez az Én személyes problémám/információ hiányom.
Viszont, ha már ennyire beleásta magát sok ember a történelembe, akkor...:
Én azt gondolom erről a kérdésről, hogy nem feltétlen helytálló ez a kijelentés, hogy utálja a kollektív magyarság az amerikaiakat!
Ugyanakkor igazat adok azokban a kérdésekben, hogy rengeteg alkalom (hangsúlyozom)*LEHETETT, miszerint az amerikaiak esetleg érdekből cselekedtek sok esetben, a magyar nép sorsáról... (pl. korona visszavétele, Kossuth amerikai látogatása, Trianon.....stb). Azt azért tudni kell a történethez, hogy mindennek két oldala van. Vannak vélemények, 'források' miszerint valóban nem érdekelte az amerikaiakat a magyarok előrelátható szomorú sorsa. Ha jól emlékszem és persze megbízható volt a forrás, akkor az 1956-os forradalom idején, Eisenhower (az akkori amerikai elnök) ezt nyilatkozta a forradalomról: "Mi nem kértük, hogy a magyarok forradalmat indítsanak el!" Így hát nem adott parancsot, hogy segítsenek rajtunk...
Én személy szerint elítélem ezt a kijelentést, mivel tudjuk, hogy mit miért tett az akkori magyarság! Nem hiszem hogy szimpatizálnék ezzel az elnökkel... :)
De csak, hogy ennek a példának az ellenkezőjét is megmutassam, amikor a korona az USA-ba került, védelmi okokból, az amerikai katonák nagyon sok történelmi dolgot tudtak meg róla, köztük az elnök is... és egyre jobban kezdték tisztelni a koronát, sőt... a Világ Szent Koronájának titulálták, amire örömmel és tisztelettel vigyáztak!
*Ezeknek a mondatoknak, ismerve a 20. század hazugságait, félreértéseit, eltérítéseit az igazságról, egyáltalán nem biztos, hogy valóban ilyen formában voltak-e igazak! Ellehet hinni, és tiltakozni is lehet ellene! Ez a rész már mindenkinek egy szubjektív döntése!
(Véleményem szerint, sokkal fontosabb a jelenben megítélni egy népet/embert!)
A magyarság történelmét (jó esetben) mindenki ismeri. Egy külföldi elsők közti véleménye Rólunk, hogy pesszimisták vagyunk, nem mellesleg amit nem rég hallottam, Nálunk a pesszimizmus egy NEMZETI SPORT! Én azt hiszem, hogy ismerve a múltunkat, ez egyáltalán nem meglepő dolog! Egy külföldi mit sem ért a magyar sorsáról, ahogy mise az övéjükből! Egy külföldi könnyen mondja, azt Ránk, hogy felejtsük már el a múltat és lépjünk tovább... Azt gondolom, hogy Én a közel 20 éves fejemmel, nem igazán tudom átérezni az elmúlt 200 év szenvedéseinek a súlyát, de egy külföldi szerintem még úgyse! Ezáltal szerintem, nem kell se nekik, se nekünk minősíteni, azt amit nem tudunk!
De visszatérve az amerikaiakra: Fejlettebb ország, legmodernebb technikák, fejlett ipar.... Ha egy magyar utálni fog egy amerikait, azt nem ezek miatt fogja! Lehet, hogy Amerikában vannak felhőkarcolók (mivel amikor ők ELKEZDTEK fejlődni, addigra az emberiség fejlődése megengedhette magának az újabbnál-újabb eszközöket.... márpedig a 15. század után már nem volt nagyon divat a jurta... :) ) Ez egy teljesen normális folyamat, hogy Amerikában miért vannak ilyen fejlett és modern dolgok.... Viszont például nincsenek (és sose voltak) olyan középkori maradványok, mint amik Óbudán vannak, amik nem mellesleg teljesen egyedülállóak Európában! ;) Sorolhatnám még a természeti adottságoktól kezdve, a történelmi fejlődést, de fölösleges! A lényeg, hogy ne hasonlítsuk össze a narancsot a citrommal! Mert az egyik sose lesz olyan, mint a másik!!
Jók és rosszak, tehetségesek és tehetségtelenek, vallásosak és ateisták -at BÁRHOL lehet találni BÁRMELYIK országban!!!
De egyetlen egy dolgot nem vettek el a magyaroktól!! És másoktól sem lehet elvenni!! SOHA!! Azt, hogy mindenki SAJÁT MAGA tehessen arról, hogy milyen ember lehet!!!
(Ne felejtsük el, hogy sok minden minősíthet minket!!...köztük a kommentjeink is ..ebben a nagy internet világban....)
Ja es lejhetoleg vidd az oszes "rejtet" eroforast is hogy ne minden masodik mondatotokban is hazigsagot lehesen felfedezni.
Ja Jilary Clnton szerint magyarorszag raszista akkor sziveskedjetek befogani az oszes romat inne...de romaniabol is kuldhetnenk...sot dakok is kelenenek nektek tudjatok meg mi a dak latin kontinuitas....De ami kesik nem mulik Castro...hala Istennek 50 ev mulva kisebsegbe kerul a feher arrafele es eltuntok a sulyestoben 300 ev regnalas utan ...ennel tobbet kihuzott Magyarorszag te retardalt barom:)
Figyi cowboy eld eleted szepen csinalj minnel tobb gyereket mert ahogy Trianoban osi roman foldkent adtatok oda Erdelyt az olahoknak ugy lesz egesz California Texas, Arizona Uj Mexiko ,Wasington allam de meg ntario is osi spayol fold...
Az ora ketyeg ne feleld es hala Istennek az ido nem nektek dolgozik...
Akkor majd fiad elgondolkozhat mkiket szidtal es mit kovetetek el ellenuk...Te ehez tul laikus vagy hogy felfogd baratom...ez az idegen szo azt jelenti marha.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!