Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szeretitek a disznótort?...

Szeretitek a disznótort? Miért igen, miért nem?

Figyelt kérdés
2009. febr. 25. 21:25
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
83%
Már gyerek korom óta utálom. Mindig minden tiszta mocsok volt utána meg az összes rokon holt részeg. :)
2009. febr. 25. 21:40
 2/43 anonim ***** válasza:
97%

én egyszer voltam, kisgyerekként. Mire felébredtem a malac meghótt, a nagyi melózott, az emberek szintén, de közben furcsán imbolyogtak. :)

A kaja isteni volt, a szag kevésbbé.

Azóta nagyi rég meghalt, én maradtam pesti gyerek soha nem volt részem még egyben. Nem is vágyom rá igaziból. sajnálnám a cocókát!

2009. febr. 25. 21:49
 3/43 A kérdező kommentje:
Ez jó vót! :))
2009. febr. 25. 21:51
 4/43 anonim ***** válasza:
57%

Nem. Állatkínzásnak tartom- a malac az egyik legintelligensebb emlősállat.

Humánusabban is meg lehet ölni, mint ahogyan a disznótornál szokás és rémes az is, ahogyan sikít belőle az életösztön órákkal előtte...

Nagyon durván tud viselkedni az ember a neki kiszolgáltatott lényekkel néha...

2009. febr. 25. 21:52
 5/43 anonim ***** válasza:
94%

Utoljára 30 éve voltam, még gyerekként. Sajnáltam a malacot. De aztán csak ettünk belőle, finom volt.

Én úgy látom, hogyha az ember disznót tart, akkor az egész évi munka jutalma a disznótor a gazda és a vendégei számára!

Ha hívnának elmennék megint, de megint sajnálnám a disznót!

-illéspityu-

2009. febr. 25. 21:54
 6/43 A kérdező kommentje:

Miért pontozták le a harmadik válaszolót - meg tudná nekem valaki mondani?

Egyébként én is osztom részben a véleményedet kedves harmadik, de feldolgozni csak "nem élő" disznót lehet, ezt te is tudod. Legtöbb helyen ma már lövik a malacot, talán ez rövidebb és fájdalommentesebb.

2009. febr. 25. 22:02
 7/43 anonim ***** válasza:
93%

Én nem pontoztam le, de meg tudom neked mondani. Magyarországon hagyományos a disznótor. Aki szereti eszi!

-illéspityu-

2009. febr. 25. 22:16
 8/43 anonim ***** válasza:
91%

Én évente eddig egyszer-kétszer voltam disznótorban, elejétől a végéig hat éves korom óta, igaz nem nagyon segíthettem mert még "kicsi" vagyok ehhez. De sajnáltam szegény malacot. Ahogy visít szegény és élni akar. De most egy jó ideig nem lesz több disznóvágás, mert a nagypapám nem tart több disznót, már idős ehhez, azt mondta. Szóval szeretem is, meg nem is. Szeretem, mert együtt van a család apraja-nagyja, de nem szeretem, mert meghal a malacka.

Elle

2009. febr. 25. 22:17
 9/43 anonim ***** válasza:
91%

Harmadik vagyok, én sem értettem a lepontozást, de nagy ügy- ettől még a véleményem nem változik.:)

Igen. A lelövés talán humánusabb, bár az rémes volt, amikor a szomszéd kert túlvégén randalírozó Morzsi nevű malacka röfögésének véget vetett egy durranás, véletlenül hallottam:(

Én is eszem disznóhúst, (olyat nem, ami malacnak látszik, azaz egészben van- ez struccpolitika, tudom..) nem a feldolgozása tényét kifogásolom a disznótornál, hanem a megölés módját.

2009. febr. 25. 22:26
 10/43 anonim ***** válasza:
72%
Na igen,, mert az a disznó, anmelyiket te eszed, meg a többi álhumánus, az öngyilkos lett mind..vagy végelgyengülésben hunyt el valamelyik állatöregotthonban
2009. febr. 25. 22:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!