Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért széthúzó a magyarság?

Miért széthúzó a magyarság?

Figyelt kérdés
De ez csak békeidőkre igaz. Ha háború van vagy valami katasztrófa történik (lásd:vörös-iszap katasztrófa) akkor valamiért képesek összefogni.
2011. márc. 26. 10:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Tudod van egy tényező ami különféle katasztrófáknál vagy háborús fenyegetettségben megszűnik fontos lenni: az anyagiak. És ha nem állnak fenn ilyen veszélyhelyzetek amikor az adott emberek puszta életben maradása a tét, akkor mindenki elkezdi az anyagiakat hajszolni mert azt hiszik hogy az életben maradás után az a második legfontosabb dolog sőt sokan (akik épphogy kijönnek a pénzükből) a pénz utáni hajszát is a puszta életben maradás küzdelmének titulálják.

És az egyes emberek ebben már automatikusan vetélytársak lesznek, azt nézik hogy kinek milyen jól megy és a hátuk mögött meg megy a duma hogy "bezzeg nekünk nem megy olyan jól mint nekik pedig hogy gürcölünk". És így elkezdik becsmérelni a másikat hogy "ugyan már, nem is dolgozott meg a dolgaiért annyira amennyire én". És ugyanezt a gondolkodásmódot feltételezik a másikról is, így még megbízni se fognak a másikban.

Szóval a magyar nem az összetartásra nem képes hanem arra hogy az igazán fontos dolgokat tartsa szem előtt.

2011. márc. 26. 11:29
 2/15 A kérdező kommentje:
Érthető, hogy sokan miért akarnak kivándorolni/vándorolnak ki külföldre (köztük majd én is).
2011. márc. 26. 11:33
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
Arra készülj fel hogy külföldön is ilyen a magyarok legtöbbje. Tapasztalat.
2011. márc. 26. 11:37
 4/15 A kérdező kommentje:
De én Japánba szeretnék majd költözni, ott meg gondolom nincs sok magyar.
2011. márc. 26. 13:40
 5/15 anonim ***** válasza:

Én Angliában élek, itt minden nemzet összetart, kivéve egyet, gondolom tudod melyikre gondolok. :)

Nem hiába van az a mondás, hogy ha magyar a barátod, nincs szükséged ellenségre....

2011. márc. 26. 21:25
 6/15 anonim ***** válasza:
Ha én azt mondom hogy szerintem nem széthúzó, akkor mi van?
2011. márc. 28. 19:59
 7/15 A kérdező kommentje:
Nincs magyar a környékeden?
2011. márc. 29. 13:59
 8/15 anonim ***** válasza:
De, van. Feléd mi a helyzet?
2011. márc. 29. 20:17
 9/15 A kérdező kommentje:
Csak 1 "cigány" osztálytársam, ezen kívül 2-3 román és 1 orosz van a lakhelyemen. A többi ismerősöm magyar.
2011. márc. 29. 20:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Remek.
2011. márc. 29. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!