Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szerintetek mi a Baranta?

Szerintetek mi a Baranta?

Figyelt kérdés

mire jó, miért jó, miért lehet szeretni, hasznos-e és miért hasznos?, és mit lehet általa meg tanulni? mint erkőlcsileg mint fizikailag mint szellemileg.

(egy bizonyos közvéleményre vagyok kiváncsi)

2011. márc. 21. 20:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Egy gyerek vs. egy katona? Jó kérdés.
2011. ápr. 14. 22:09
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Lehet felnőtt barantás is. De tudod mit, legyenek egykorúak, a másik meg kungfus. Az is péppé veri 2 perc alatt. :)
2011. ápr. 14. 22:10
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
És akkor mi van? Egy íjásznak sincs sok esélye egy mesterlövésszel szemben, mégis sokan szeretik az íjászatot.
2011. ápr. 14. 22:23
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Jah, de egy óvodai foglalkoztató programot kiskölyköknek, meg hasonló értelmi szinten ragadt felnőtteknek ne csúfoljunk már "harcművészetnek". :)
2011. ápr. 14. 22:26
 15/23 anonim ***** válasza:
Jó, tőlem nevezhetjük annak aminek akarod, végül is elég összetett dologról van szó.
2011. ápr. 15. 05:30
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

A sértegetőnek:

"ennek tartanak titeket; ködös agyú bohócnak" megjegyzésed mi, ha nem sértő? Talán közvélemény kutatást tartottál, hogy általános véleményre hivatkozol?

1. Mint ahogy korábban írtam, nem vagyok barantás, de több bemutatót láttam (lásd az első hozzászólást!)

2. Értelmetlenség (és alantas szándékokat takar) különböző korok, népek hagyományait, műveltségét szembeállítani, melyik győz. A hagyományőrző közösségek az értéket keresik és a baráti kapcsolódást, egymás kiegészítését, nem pedig az állati ösztönökön alapuló pusztításban mutatkozó képességeket.

3. A kínai harcművészet kitalálói mégiscsak felépítették a Nagy falat a hunok ellen, a sorozatos vereségek tanulságaként. A saját korukban ez volt az erősorrend.

4. Ne tévesszenek meg a nyereségérdekelt, szenzácóhajhász kezdeményezések a boksz, K1, karate stb. sportágak véres kotyvasszá alakításának érdekében. (Kisfiam 3 éves korában állatokat rajzolt és naponta 30 kérdést tett fel: Apa, ha egy gepárdot és egy rozsomákot összeeresztenek, melyik győz? És így tovább az összes változatig.) Lám, ez gyerekes gondolkodás, de felnőttek esetében a nyereség és a szadista hajlamok a mozgatók.

2011. ápr. 15. 10:27
 17/23 anonim ***** válasza:
Részemről befejeztem az etetést.
2011. ápr. 15. 15:31
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Belekezdeni sem kellett volna. Ha valamire nem akarsz választ kapni, azt ne kérdezd meg. Ezt még egy ősmotyor is felfoghatja.
2011. ápr. 15. 23:13
 19/23 anonim ***** válasza:
Érdekes dolog történt: éppen válaszoni akartam a tegnap esti keltezésű újabb, képzeletet felülmúló alpári sértegetésekre, de bejelentkezésem ideje alatt a szövege eltűnt. Éppen most vették volna észre a szerkesztők, hogy már közbe kell lépniük? Olvasta-e valaki rajtam kívül? Valaki figyelmeztette őket?
2011. ápr. 17. 15:38
 20/23 anonim ***** válasza:
Nem láttam, jobb is.
2011. ápr. 17. 20:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!