Szerintetek mi a Baranta?
mire jó, miért jó, miért lehet szeretni, hasznos-e és miért hasznos?, és mit lehet általa meg tanulni? mint erkőlcsileg mint fizikailag mint szellemileg.
(egy bizonyos közvéleményre vagyok kiváncsi)
Ezek szerint tudod mi az, csak érdekel a róla alkotott vélemény?
Láttam több bemutatót, így van véleményem:
Jó, mert a testedzésen kívül hagyományőrző, történelmi ismereteket ad, népszokások felelevenítését. Szereplési, bemutatási szerepe is van és látványosság is egyben.
Több korosztály vesz benne részt, ez is rokonszenves. Közösséget formál, a versenyzés benne játékos, nem a másik tényleges megszégyenítésére szolgál. Úgy tudom, hogy magyar eredetű.
A harcművészetekhez nem sokat értek, ezért nem is hasonlítanám össze a többivel.
Viszont az megjegyzendő, hogy ennek mélyebb törénelmi-kulturális vonatkozásai vannak a legtöbbnél, mégpedig éppen a magyar kultúrához köthetően.
Ebből kifolyólag szerintem megosztja a közvéleményt, egyesek számára éppen ez adja a vonzerőt, mások számára meg divatos kifejezéssel élve „nagymagyarkodás”.
Hogy a saját véleményemet is elmondjam, én mindig is a kultúra támogatója és védője voltam és vagyok, ezért úgy gondolom mindenképpen érdemes foglalkozni a dologgal.
Sértegetőnek:
Először - természetesen - felháborodtam a véleményeden, de aztán rájöttem, hogy pont ez volt a cél. A feladott labdát sem csapom le a ködös aggyal kapcsolatban. Kíváncsi lennék viszont arra, van-e olyan terület, ami tetszik (netalán lelkesítő)számodra, továbbá vagy-e, esetleg lennél-e tagja valamilyen közösségnek, amely örömöt szerez a számodra és még talán hasznos, értékmegőrző vagy teremtő is egyúttal? A tagadó lelki állapot időlegesen lehet érthető, de állandósulva sajnálatos lenne. Légy jó kicsit hozzánk!
Ez nem sértegetés volt kedves barátom, hanem kőkemény és objektív helyzetértékelés. A normális emberek többnyire pontosan ennek tartanak titeket; ködös agyú bohócnak. A baranta nem harcművészet, soha nem is volt az, és soha nem is lesz az.
Ahogy ti sem attól lesztek magyarok, hogy hülyeségekkel tömitek a kölykök fejét, és elvárjátok az összes többi magyartól, akik esetleg többet tesznek le az asztalra, hogy ezt tolerálja.
"Kíváncsi lennék viszont arra, van-e olyan terület, ami tetszik (netalán lelkesítő)számodra, továbbá vagy-e, esetleg lennél-e tagja valamilyen közösségnek, amely örömöt szerez a számodra és még talán hasznos, értékmegőrző vagy teremtő is egyúttal?"
Hogyne lenne, benne vagyok is párban. :)
„Ez nem sértegetés volt kedves barátom, hanem kőkemény és objektív helyzetértékelés.”
Az sem volt. Egy vélemény volt, amiből sugárzik az elfogultság és az ellenségesség.
Jó, állítsunk ki egy katonai krav magás elé egy barantást, és nézzük meg, melyik éli túl. Bevállalod, hogy a gyereked legyen?
Pedig még a krav sem harcművészet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!