Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szerintetek mi a Baranta?

Szerintetek mi a Baranta?

Figyelt kérdés

mire jó, miért jó, miért lehet szeretni, hasznos-e és miért hasznos?, és mit lehet általa meg tanulni? mint erkőlcsileg mint fizikailag mint szellemileg.

(egy bizonyos közvéleményre vagyok kiváncsi)

2011. márc. 21. 20:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint tudod mi az, csak érdekel a róla alkotott vélemény?

Láttam több bemutatót, így van véleményem:

Jó, mert a testedzésen kívül hagyományőrző, történelmi ismereteket ad, népszokások felelevenítését. Szereplési, bemutatási szerepe is van és látványosság is egyben.

Több korosztály vesz benne részt, ez is rokonszenves. Közösséget formál, a versenyzés benne játékos, nem a másik tényleges megszégyenítésére szolgál. Úgy tudom, hogy magyar eredetű.

2011. márc. 22. 08:32
 2/23 A kérdező kommentje:
nagyon jól tudod tetszik a véleményed
2011. márc. 22. 14:16
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

A harcművészetekhez nem sokat értek, ezért nem is hasonlítanám össze a többivel.

Viszont az megjegyzendő, hogy ennek mélyebb törénelmi-kulturális vonatkozásai vannak a legtöbbnél, mégpedig éppen a magyar kultúrához köthetően.

Ebből kifolyólag szerintem megosztja a közvéleményt, egyesek számára éppen ez adja a vonzerőt, mások számára meg divatos kifejezéssel élve „nagymagyarkodás”.

Hogy a saját véleményemet is elmondjam, én mindig is a kultúra támogatója és védője voltam és vagyok, ezért úgy gondolom mindenképpen érdemes foglalkozni a dologgal.

2011. márc. 23. 00:03
 4/23 anonim ***** válasza:
37%
Egy ősi magyar harcművészet. Nem néztem meg a Google-n és nem olvastam el a többi választ:D
2011. márc. 23. 18:02
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy olyan sportegyesület, amely nagyon színvonalas, látványos és részben hagyományos mozdulatsorokat, eszközhasználatot tanít tagjainak. Jelentős a csapatszellem, a lelkesítés terén is, és érdeklődést kelthet a magyar népi kultúra iránt. Hátránya, hogy egyesek félreértik és egyes elemeken kívül az egészet "ősinek" tartják, pedig ez Vukics úr érdeme. Mindemellett sok tag dagályosan kezeli a magyarsághoz tartozást, és ráadásul néhány tag belekavarodott a poltikába, ezzel pedig sok magyarságára amúgy büszke és élvezettel karikásostorozó tagot elüldöznek. Ha a hátrányok nem lennének, nő létemre én is mennék.
2011. ápr. 2. 15:50
 6/23 anonim ***** válasza:
70%

Sértegetőnek:

Először - természetesen - felháborodtam a véleményeden, de aztán rájöttem, hogy pont ez volt a cél. A feladott labdát sem csapom le a ködös aggyal kapcsolatban. Kíváncsi lennék viszont arra, van-e olyan terület, ami tetszik (netalán lelkesítő)számodra, továbbá vagy-e, esetleg lennél-e tagja valamilyen közösségnek, amely örömöt szerez a számodra és még talán hasznos, értékmegőrző vagy teremtő is egyúttal? A tagadó lelki állapot időlegesen lehet érthető, de állandósulva sajnálatos lenne. Légy jó kicsit hozzánk!

2011. ápr. 14. 08:06
 7/23 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem sértegetés volt kedves barátom, hanem kőkemény és objektív helyzetértékelés. A normális emberek többnyire pontosan ennek tartanak titeket; ködös agyú bohócnak. A baranta nem harcművészet, soha nem is volt az, és soha nem is lesz az.

Ahogy ti sem attól lesztek magyarok, hogy hülyeségekkel tömitek a kölykök fejét, és elvárjátok az összes többi magyartól, akik esetleg többet tesznek le az asztalra, hogy ezt tolerálja.

2011. ápr. 14. 14:20
 8/23 anonim ***** válasza:

"Kíváncsi lennék viszont arra, van-e olyan terület, ami tetszik (netalán lelkesítő)számodra, továbbá vagy-e, esetleg lennél-e tagja valamilyen közösségnek, amely örömöt szerez a számodra és még talán hasznos, értékmegőrző vagy teremtő is egyúttal?"

Hogyne lenne, benne vagyok is párban. :)

2011. ápr. 14. 14:26
 9/23 anonim ***** válasza:

„Ez nem sértegetés volt kedves barátom, hanem kőkemény és objektív helyzetértékelés.”

Az sem volt. Egy vélemény volt, amiből sugárzik az elfogultság és az ellenségesség.

2011. ápr. 14. 17:36
 10/23 anonim ***** válasza:
0%

Jó, állítsunk ki egy katonai krav magás elé egy barantást, és nézzük meg, melyik éli túl. Bevállalod, hogy a gyereked legyen?

Pedig még a krav sem harcművészet.

2011. ápr. 14. 18:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!