Miért imádják annyira az amerikaiak a mogyoróvajat, a fánkot, a mályvacukrot meg azt a vastag palacsintát?
Átlagos modern magyar filmben is többször hamburgereznek, McDonald's - oznak a szereplők, mint töpörtyűznek....
Ja, bocs: Kontroll c. film, Béla bácsis jelenet, na az tényleg kivétel.
Amúgy amerikai licence az egész, nem divat a magyaros íz a teenagerek körében, hanem szabályosan ciki.....Korral jár.
Helyi sajátosság, mint itt a görögdinnye vagy a pörkölt, mint fentebb írták.
Az is igaz, hogy a fiataloknak ciki az, ami itteni. Ugyanis a legtöbb korban, a legtöbb országban a fiatalok számára mindig ciki volt a helyi, és menő a külföldi. Ezért aztán minden országban messzemenőkig nemzeti sajátosságokkal átitatódó külföldmajmolás él együtt a nemzeti sajátosságokkal.
Mályvacukor vs. gulyásleves :D nemááár
mályvacukor - habcsók csak azt nemtudom ott van e habcsók:D
Én kölök koromban igenis rohantam a zsírosdeszkáért, lilahagymával megpakolva.
Amúgy még mindig nem tudom (magyarhonban nem láttam) mályvacukrot, pedig igen kíváncsi vagyok milyen cukor lehet az, ami finom megpörkölve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!