Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért imádják annyira az...

Miért imádják annyira az amerikaiak a mogyoróvajat, a fánkot, a mályvacukrot meg azt a vastag palacsintát?

Figyelt kérdés
2009. febr. 22. 17:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%
Ezek az amerikaiak nemzeti ételei. Minden nép szívesen fogyasztja a saját ételét. Olyan, mint olaszoknál a pizza, németeknél a sör, nekünk a pörkölt vagy a szalámi, stb.
2009. febr. 22. 17:46
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
és azért is mert finomak :D
2009. febr. 22. 18:00
 3/18 anonim ***** válasza:
84%
azért amiért mi imádjuk a zsíros kenyeret, a töltött káposztát, meg a gulyáslevest :D
2009. febr. 22. 18:32
 4/18 A kérdező kommentje:
De azért nem látod, hogy gyerekek rohannak zsíroskenyérért, ellenben amerikaiak valamicskét gyakoriabbak fánkkal.
2009. febr. 23. 11:34
 5/18 anonim ***** válasza:
79%
Na, pont azért nem látod a magyar gyereket szalonnával, lilahagymával rohangálni, mert mi is amerikát majmoljuk már - ha nem tűnt volna fel.
2009. febr. 23. 17:42
 6/18 A kérdező kommentje:
Ha nem tűnt volna fel egy átlagos modern magyar filmben sem mennek a rendőrök ötpercenként fánkért.
2009. febr. 23. 19:33
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

Átlagos modern magyar filmben is többször hamburgereznek, McDonald's - oznak a szereplők, mint töpörtyűznek....

Ja, bocs: Kontroll c. film, Béla bácsis jelenet, na az tényleg kivétel.

Amúgy amerikai licence az egész, nem divat a magyaros íz a teenagerek körében, hanem szabályosan ciki.....Korral jár.

2009. febr. 24. 08:42
 8/18 anonim ***** válasza:
95%

Helyi sajátosság, mint itt a görögdinnye vagy a pörkölt, mint fentebb írták.

Az is igaz, hogy a fiataloknak ciki az, ami itteni. Ugyanis a legtöbb korban, a legtöbb országban a fiatalok számára mindig ciki volt a helyi, és menő a külföldi. Ezért aztán minden országban messzemenőkig nemzeti sajátosságokkal átitatódó külföldmajmolás él együtt a nemzeti sajátosságokkal.

2009. márc. 3. 01:16
 9/18 anonim ***** válasza:
82%

Mályvacukor vs. gulyásleves :D nemááár

mályvacukor - habcsók csak azt nemtudom ott van e habcsók:D

2009. márc. 8. 00:31
 10/18 anonim válasza:
83%

Én kölök koromban igenis rohantam a zsírosdeszkáért, lilahagymával megpakolva.

Amúgy még mindig nem tudom (magyarhonban nem láttam) mályvacukrot, pedig igen kíváncsi vagyok milyen cukor lehet az, ami finom megpörkölve.

2009. márc. 9. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!