Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi jellemző a székelyekre?...

Mi jellemző a székelyekre? Milyenek külsőre és gondolkozásilag?

Figyelt kérdés

A párom édesapja székely volt és az összes felmenője apai ágról székely.De mivel az édesapja már születése előtt meghalt,így nem ismeri a kint élő rokonait sem.Az anyja magyar volt (ő is meghalt már),így már itt született Magyarországon,soha nem is volt külföldön.

Ő pedig teljesen más mint a legtöbb fiú,más a test felpítése 19 éves létére olyan mint egy 30 éves.Izmos,nagyon magas,és eléggé férfias a kinézete.

Borzasztóan higgadt,nyugodt,sokszor túlságosan is,mégis van egy egyfajta kisugárzása ami sokszor félelmetes benne,főleg ha néha ideges.

Ez a székely vérnek tudható be? Mert ő azt mondja,és a mamája aki neveli ő is sokszor azt mondja hogy az apját látja benne,és sokszor tart tőle.Pedig egyáltalán nem agresszív,de mégis süt róla hogy tisztában van a vérével.

Én nem sokat tudok a székelyekről ezért kérdezem hogy milyenek ők?

2011. febr. 2. 10:31
1 2
 11/13 nobody89 ***** válasza:
23%
erdélyországban kérlek szépen annyi nép keveredett már h itt már nem lehet ilyenről beszélni.
2011. febr. 5. 20:06
 12/13 anonim ***** válasza:
Magasak és izmosak, ennek velejárója (nem mindíg) az agresszió. Jó magasak, pl. László Attila is van vagy 178-182 cm. Pedig néha nekem is mondják mennyit nőttem, megc hogy milyen nagy vagyok (pedig alig vagyok 165-170 centi). Bocs az OFF-ért.
2011. jún. 21. 17:04
 13/13 anonim válasza:
100%
Saját tapasztalom szerint segítőkészek nagyon dolgosak nagyon bíznak az emberekben főleg ismerősök ismerőseivel.Simán elszállásolnak a házukban nem félnek attól,hogy majd nem tudnak kirakni :D. A nők borzasztó nagyszájúak,perlekedősek tudnak lenni,de ha visszaszólsz megsértődnek. A haragot tartják keményen. Nyers őszinte stílusuk van a hangmagasságuk és hangerejük beszéd közben széles tartományban mozog. Nekem mint Pestinek először kötekedőnek tűntek de náluk az természetes,ami nálunk már kicsit bicskanyitogató.
2016. márc. 26. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!