Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyen meghökkentő, furcsa...

Milyen meghökkentő, furcsa japán szokásokat, jellegzetességeket ismertek?

Figyelt kérdés

Ismertek kevésbé köztudott, furcsa japán szokásokat?

Ha jól tudom, akkor pl. a pulykahús náluk szinte ismeretlen, de a bálnát imádják. Vagy.. hallottam, hogy nagyon rosszul vezetnek.

Mik vannak még? :)

2011. jan. 27. 18:50
1 2
 11/19 tetris ***** válasza:
16%

A pálcikával evés is milyen fura!

Meg a női lábfej lekicsinyítése náluk komoly erotikus üzenetet hordoz.

És micsoda haccacárét csinálnak a teaivásból!

A házaikban az elhúzható falak is érdekesek!

A rizspálinka, azaz a szaké állítólag bomba erős.

Nagyon szépek a japánkertek! Ők "találták ki" a bonsait is.

2011. márc. 10. 16:04
 12/19 anonim ***** válasza:
A női lábfej lekicsinyítése is Kínában volt, de még a kommunista forradalom előtt... Szóval már jó régen. Érdekes, hogy mi marad meg egyesek fejében!
2011. márc. 10. 16:38
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

A sake valóban "bombaerős"...

Kevesebb, mint 10%-os rizsborról van szó.

Pálcikával nem csak a japánok esznek...

Nem, nem a gésákra gondoltam, hanem valóban a tini lányokra. Tudom, miről beszélek. Nem egyszer láttam lányokat csoszogni a legalább két számmal nagyobb letaposott sarkú magassarkúikban az utcákon.

Am ez is egy érdekesség: mivel a japánok nagyon sok helyen leveszik a cipőjüket, ezért a legtöbb cipő sarka le van taposva.

2011. márc. 21. 07:48
 14/19 anonim ***** válasza:
70%

A western vécé nem divatos, lyuk vécéjük van. (Ha kell tudok adni képet)

Nem illik nyilvánosan orrot fújni, és nem bunkóság szipogni.

Tilos borravalót adni.

Szégyen kéregetni.

A mozgólépcsőn mindig jobbra állnak, hogy a rohanók el tudjanak menni.

NEM fogsz látni gésákat. Garantálom. Ha látsz valakiket, akik gésának néznek ki, azok vagy maikok (gésa tanoncok) vagy pár japán lány, akik kibéreltek maiko kimonokat pár órára. (Nagy sikernek örvend az ilyen fajta szórakozás).

Olyan furán beöltözött embereket, amiket lehet látni sokszor Harajukuról készült képekben, valószínűleg csak vasárnap láthatsz. Hétközben normális emberek vannak Harajukuban.

Nincs fütés a japán házakban a földrengések miatt. Helyette gázos fűtőtestekkel fűtenek.

Valentinkor a lányok csokit szoktak adni a fiúknak, akiket kedvelnek. Ha a fiú viszonozza az érzelmeit, akkor egy hónapra rá (március 14-én) az valami fehéret a lánynak. (Koreában ennek még van egy plusz napja, a Fekete valentin, amikor április 14-én azok akik egyik napon sem kaptak semmit elmennek fekete szószos tésztát enni.)

Mivel japán olyan hosszú, ezért sok nyelvjárás van, és sokszor a japánok maguk nem értik egymást.

Okinawa, bár Japán része, nem sok japán van benne...

Okinawában jelentése van a hibiszkusz virágnak, attól függően, hogy a nő hol hordja a hajában. (Hajadon, elvált, kapcsolatot keres stb.)

A japánoknál az étkezés egy külön élmény. Időt szakítanak rá, nem rajongói a fastfoodnak. Sok japán ételnek vannak "fővárosai". Pl.: gyouza - Utsunomiya, shumai - Yokohama, okonomiyaki -Osaka (azt hiszem). Elvileg itt lehet a legfinobb olyan ételt enni.

A sakura (cseresznye) fa virágzása külön ünnep nekik. Nagyon megünneplik, főleg ivással. Közkedvelt fesztiváli ételek az: okonomiyaki, yakisoba, kandírozott gyümölcsök, jyagabatta (párolt krumpli vajjal), vattacukor.

A japán iskolában nem sok szünet van, viszont nagyon sok nemzetközi szünnap van. Szinte megünnepelnek. (Van hivatalos házi kedvencek napja is.)

Az iskola márciusban/áprilisban kezdődik és március elsejéig tart.

Közben van egy tavaszi szünet (kb 2 hét). Egy nyári szünet (másfél hónap) és egy téli szünet (kb 2 hét és a karácsony nem ünnep náluk). Illetve van még egy Arany hét is.

2011. márc. 21. 08:04
 15/19 anonim ***** válasza:
Kiotóban, ha este 18:00 után mész a gésanegyedekbe, láthatsz gésát is, nem csak maikót (este 18:00 után kezdődnek a fogadások a teaházakban, és általában éjfélig, hajnali egyig tartanak). Meg ha megnézed a Miyako Odorit, ott is láthatsz gésákat.
2011. márc. 21. 20:18
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem vagyok biztos benne, hogy éjfélig hajnali egyig tartanak, mert mi 8-9 felé mentünk a negyedbe és már haza felé tarottak az urak.
2011. márc. 23. 08:31
 17/19 anonim ***** válasza:

Este 18.00-kor kezdődnek, de egy gésa több vacsorára is hivatalos lehet egy este, akár 3-ra, 4-re is. A fogadások, vacsorák legkésőbb hajnali egykor véget kell érjenek (ez egy szabály).

A fogadás rendezőjétől függ, meddig kívánja a vacsorát tartani, ez lehet csak egy óra hosszú, de egész estés is.

2011. márc. 23. 19:54
 18/19 anonim válasza:

"Sajtot sem esznek, mert az szerintük büdös és undorító. "

Nem igaz.. Ők is esznek sajtot. Ízlés kérdése náluk is, ahogy nálunk is, hogy ki eszi meg a penészes/büdös sajtokat és ki nem...

'Velünk ellentétben ők a fehér bőrért vannak oda, és a csajok néha napernyőt is használnak nyáron, hogy ne barnuljanak le.'

Igaz, de nem csak néha, hanem mindig magukkal visznek napernyőt, esetleg sildes sapit. Mert az az igazság hogy az ő bőrük könnyen májfoltos lesz a naptól és ugye aztán azt nem nagyon lehet eltünteni. Így egybekötik a kellemest a hasznossal :)

2012. febr. 22. 17:27
 19/19 19gal_balazs97 ***** válasza:
29%
Repülővel neki repülni egy amerikai hadihajónak.
2013. ápr. 14. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!