Szerintetek is giccses a karácsony?
"AKKOR HÍVD FÉNY ÜNNEPÉNEK, DE AZ NEM A KARÁCSONY TE OLVASNI NEM TUDÓ GYENGEELMÉJŰ!"
Miért ne hívhatnám karácsonynak, amikor a ti jézusos baromságotok is csupán egy lopott valami? Én legalább tisztában vagyok az ünnep eredeti lényegével...
Mert a Karácsony a mi szavunk rá, keresztényeké!!!
A tied lehet Hanuka..
dec.25:
Kongó: a gyermekek napja
Tajvan: az alkotmány napja
Angola, Mozambik: a család napja
Tibet: Tsongkapa halálának napja
olidays and observances
dec24:
Christian Feast Day:
Adela and Irmina
Christmas Eve (Christianity) and its related observances:
Aðfangadagskvöld, the day when the 13th and the last Yule Lad arrives to towns. (Iceland)
Feast of the Seven Fishes (Italy)
Jul (Denmark, Norway and Sweden)
Nochebuena (Spain and Spanish-speaking countries)
The day when presents are exchanged and opened. Presents are delivered to children by Santa Claus, personified by an adult dressed up as Santa who comes knocking on the door. (Austria, Colombia, Denmark, Estonia, Finland, Germany, Hungary, Iceland, Lithuania, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Sweden, Switzerland, the Czech Republic, and the Dominican Republic)
The Declaration of Christmas Peace (Old Great Square of Turku, Finland's official Christmas City)
Mikronézia: az alkotmány napja
EZÉRT!!! EGY KICSIT GONDOLKODJ!
"Mert a Karácsony a mi szavunk rá, keresztényeké!!!"
Karácsony kisbetű, és nem "keresztény" szó, az eredeti magyar értelmezésben is mást jelentett mint ma.
K*rvára elegem van abból, hogy mindig a "szolidáris" "keresztények" mondják meg, hogy mit, hogyan csinálhatok ("A kracsun szó az (át)lép jelentésű korcs- igei tőre vezethető vissza, a szó jelentése pedig a lépő, átlépő értelemtől a fordulónap, napforduló felé fejlődve jutott el mai tartalmáig."). Dugjátok fel magatoknák a jézuskát, a karácsony a fény, a szeretet és a család ünnepe, a hippimessiásotoknak pedig soha a büdös életben nem volt semmi köze hozzá, csak miután a hatalommániás vezetőitek kitalálták, hogy dec 25-én ti márpedig messiás-szülinapot ünnepeltek.
11:26 Tudod, látni, hogy mennyire nem ismered Jézust :) Ha ismernéd, nem írnál ilyet. Megítéled, pedig fogalmad sincs Róla. érezted őt valaha? Tapasztaltad a jelenlétét? Hogy ott van melletted? Nem, nem hiszem. Ha legalább egyszer megéreznéd...
Tudod, nem szeretném látni a lelkedet... és azt sem szeretném megtudni, mi is él ott... Csak sajnálom, hogy így beszélsz erről. De ezzel egyik keresztényt sem járatod le, vagy bántod. Csak magaddal teszel ki... Jézusnak ez nem árt. Csak neked. =) ez van. a legjobbakat =) Bár ki tudja nálad az mit jelent...
Ne is foglalkozz az ilyenekkel.
Én elköltözöm egy olyan helyre, ahol a legtöbb templom teli van, a templomba járók aránya 50 százalék feletti!
Mert keresztény Európa nincs, csak keresztény É-Amerika, ott is a két széle már európát idézi, csak délen és középen van még meg ez az értékes világ.
"Róla. érezted őt valaha? Tapasztaltad a jelenlétét? Hogy ott van melletted? Nem, nem hiszem. Ha legalább egyszer megéreznéd..."
Nincs szükségem képzeletbeli barátokra a boldogsághoz. Te csak hallucinálj békében az "érzésről", meg a "jelenlétről", de ne akard nekem megmondani, hogy mit, milyen néven ünnepelhetek, amikor alapvető történelmi tényekkel és etimológiával sem vagy tisztában. De van "hited", s ez gyógyír minden ostobaságodra, hát persze...
Amúgy Krisztus maga a szeretet, és a kereszténység egyértelműen családcentrikus. (házasság=új élet szentsége stb..)
Tehát definíció szerint az egyes ember megvalósításaiban van a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!