Én szeretem hogy ilyenkor minden "giccses", értem ezt az utcákra, fákra hogy szépen legyenek díszítve, plázák a sok égőkkel meg mindennel..ettől van igazán karácsonyi hangulatom. Mégse vásárolom agyon magam, a díszek minden évben ugyan azok, a fa is mű...otthon egyáltalán nincs "csillivilli" semmiből, de jó érzés ha megyek valahova és minden csillog, színes égők, díszek vannak..egyébként sajnos tényleg nem Jézus születését ünneplik sokan, és őszintén megmondom én sem, én ilyenkor imádok a családdal lenni (mert ritkán vagyunk együtt főleg ilyen jó hangulatban), szeretem mikor egész nap sütünk-főzünk és dumálgatunk, jókat nevetünk, szól a karácsonyi zene, díszítjük a fát..és ilyenből nálunk például csak egyetlen egy ilyen van egy évben, ez a karácsony.
2010. dec. 23. 21:45
12/29 anonim válasza:
Mit keres ez a kérdés az Ausztrália témában?
A Karácsony különben is szép ünnep, szerintem igaza van az előző ávlaszolónak, tényleg szép hogy az utcák ki vannak díszítve az üzetekben kis fenyők állnak..legalább egyszer 1 évben van egy szép hangulat és mindenki egy kicsit kedvesebb mint szokott.Jó hogy giccses, végül is ez már nagyon régi ünnep, és való igaz hogy most már inkább világünnep, mint Jézus születésének ünneplése.
2010. dec. 26. 21:37
13/29 anonim válasza:
A karácsony mindig is a fény ünnepe volt (az utólag beleerőszakolt Jézus-szülinap, Télapó, meg a többi üzenet csak "toldalék"). A mesterséges, díszítő céllal létrehozott fényforrás majdnem minden esetben giccses, mivel nem bír önálló esztétikai értékkel. A karácsony nem valaki szerint giccses - a karácsony a giccs ünnepe.
2010. dec. 27. 02:22
14/29 anonim válasza:
Előző:
A Karácsony Jézus miatt Karácsony!!
Amúgy máshogy kéne hívni, idióta! Akkor legyen a fény ünnepe neked, vagy hanuka; de AZ NEM KARÁCSONY!
2010. dec. 27. 09:03
15/29 anonim válasza:
Jézus ünnepe volt! De az ünnep jelentése átalakult, nem értem, mi olyan nehéz felfogni ezen. Ha végig mész karácsonykor egy városon, egy kezeden meg tudod számolni, hányszor asszociálsz Jézusra.
2010. dec. 27. 10:33
16/29 anonim válasza:
De b+, attól még, hogy itt ez a sok vegetatív, romboló lény; attól még a Karácsony Karácsony, Jézus ünnepe.
Az más hogy ki hogyan csúfítja el, de látom te tucatember vagy!
2010. dec. 27. 10:35
17/29 anonim válasza:
Itt mindenki magából indul ki.... dehát kiből másból, ugyebár?
Szóval: attól még, hogy nektek nem Jézusról szól, és nem Jézusra "asszociáltok", honnan veszitek, hogy más sem? Mentek karácsonykor szentmisére? Mert akkor már Jézusra gondoltok. Ha otthon ültök a gép előtt, azon tanakodtok, hogy miért nincs jó film a TV-ben, stb stb, akkor nem Jézusról szól. De! Ne általánosítsatok, mert biztos vagyok benne, hogy rajtatok kívül még millió más ember is a világon Jézusnak örvend karácsonykor.
2010. dec. 27. 12:12
18/29 anonim válasza:
Ha trutyit főzöl, ne nevezd ételnek.
Ha nem a Karácsony eredeti lényegét ünnepled, ne nevezd Karácsonynak!
Ennyi!
2010. dec. 27. 12:23
19/29 anonim válasza:
Az első niceai zsinat óta ünnepeljük "Jézus miatt" a karácsonyt. A korai keresztény felfogás szerint a szülinap ünneplése pogány szertartás volt, ráadásul december 25-e már egy évszázadok óta létező ünnepély volt, mit ad zisten Mithrasz, a Legyőzhetetlen Napisten (Sol Invictus) is ekkor "született", a Saturnália-fesztivál utolsó napja is december 25-ére esett, ráadásul az északi Yule-ünnepélyeket is a téli napfordulók idején tartották. Mi a közös nevező e három, a kereszténységénél jóval régebbi ünnepségben? A fény ünneplése.
2010. dec. 27. 12:44
20/29 anonim válasza:
Itoljára mondom!!
AKKOR HÍVD FÉNY ÜNNEPÉNEK, DE AZ NEM A KARÁCSONY TE OLVASNI NEM TUDÓ GYENGEELMÉJŰ!
Vagy hívjad Szeretet Ünnepének, Tarkabocinak, Levendulalevélnek vagy amit akarsz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!