Hogy van az a Luca napi népszokás, ami azt "mutatja meg", hogy a lányoknak ki lesz a kérője/férje vagy valami ilyesmi?
Figyelt kérdés
Nem a boszorkányosra gondolok. Még évekkel ezelőtt meséltek nekünk erről az iskolában, az volt a lényege, hogy a lányok felírták a fiúk neveit, és megtudták, hogy ki közülük az igazi. Emlékszem, a Luca-nap kapcsán hallottunk erről a szokásról. Aki tudja, mi lehet, segítsen, köszi.2010. dec. 12. 12:45
1/11 anonim válasza:
nekem úgy rémlik, hogy a folyóból vettek ki egy-egy fecnit, amin a fiú neve volt:)
2/11 anonim válasza:
Nem tudom, nekem meg valami olyami rémlik, hogy a fiúk neveit fel kellett írni egy-egy cetlire, és mindennap ki kellett húzni belőle egyet, asszem 12 nevet kellett felírni, de nem szabadott megnézni, hogy melyik nap kit húztál, és karácsonyra fogyott el, és az utolsó, aki karácsony napjára maradt, az lesz a férjed.
Valami ilyesmi, de a neten ennek biztos jobban utána lehet nézni.
3/11 anonim válasza:
LUCACÉDULÁK készítése: 12 cédulára férfineveket írtak, Luca-naptól Karácsonyig minden nap tûzbe dobtak egyet, és amelyik utoljára maradt, az mutatta a leendõ társ nevét.
4/11 anonim válasza:
Én is csináltam ilyet régen minden évben. Felírtam 12 cetlire 1-1 fiúnevet, 13-án kihúztam az elsőt, és kidobtam anélkül, hogy megnéztem volna. Minden nap így történt, és 24-én este már csak egy maradt meg, és az volt a szerencsés. Nálam minden évben ugyanaz a név maradt, de persze nem olyan nevű lett a párom, csak a kezdőbetű stimmel, viszont lánykoromban még nem ismertem ezt a nevet, biztos azért nem írtam fel :)
5/11 anonim válasza:
Felénk úgy szokás, hogy azt a tizenakárhány cédulát (rajta a fiúnevekkel) gombócba kell főzni. Amelyik cédula először feljön, az lesz a férj neve.
6/11 anonim válasza:
Én is a gombócosat ismerem. Ki fogom próbálni ezt a cetliset, mert már kicsit unom, hogy egyedül vagyok.
8/11 anonim válasza:
Ez csak lányoknak volt szokása, vagy fiúk is csinálták?
9/11 anonim válasza:
fiúktól még nem hallottam ilyet :)
10/11 anonim válasza:
Csak keresztneveket szokás írni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!