Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Helytálló az a megfogalmazás,...

Helytálló az a megfogalmazás, miszerint az Internet a 21. századi istenség?

Figyelt kérdés
2010. dec. 10. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. Nyilván vannak olyanok, akiknek igen. De akkor sem az internet "az" istenség, legfeljebb "egy". Vannak ugyanis olyan vallások, amelyek az internetet nem ismerik el istenként (sőt, én csak ilyen vallásokról tudok).
2010. dec. 10. 20:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Átvitt értelemben gondoltam. =]
2010. dec. 10. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:
pedig istenség ....
2010. dec. 10. 20:39
 4/9 anonim ***** válasza:
vagy a TV/pénz
2010. dec. 10. 21:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A 21. század nagy világvallása a számítástechnika. Istene a bájt, ami a szentnyolcasság elvén nyolc bitből áll. Hívei a felhasználók, papjai a programozók, akik imákat, programokat írnak az istenükhöz. Ha az ima nem működik, akkor káromkodnak egyet: Megabájt!

Az előző bekezdést ne vegyétek komolyan!

2010. dec. 10. 21:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez nagyon jó. =D
2010. dec. 10. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen. Tisztejjed a zinternetet.
2010. dec. 10. 22:10
 8/9 anonim ***** válasza:

21:52-es ez tényleg jó volt! :))

Szerintem nem helytálló. Az internet nem istenség, hanem forradalom az ismeretterjesztésben, talán még jelentősebb, mint a nyomtatás és könyvkötés feltalálása.

Persze vannak, akik rá vannak kattanva, és egész nap a szórakoztató jellegű dolgokat nyomják rajta, de velük nem foglalkozom. Nekem az a fontos, hogy ha meg akarok ismerni/tanulni valamit, akkor pillanatok alatt hozzáférek a leírásokhoz. Anyum orvosnő, igyekezett mindig napirenden állni a szakmájával, 3 szoba tele van a szakkönyveivel, nekem meg itt van minden az íróasztalomon.:)

Sokmindent szeretek tanulni, de amióta hozzáférek a nethez gyakorlatilag nem látom értelmét a könyvvásárlásnak. A múlt héten a webes programozással kezdtem ismerkedni, és istenien haladok vele, azelőtt az autóm váltójában érdekelt valami speciális dolog, utánanéztem, és örültem, hogy megtudtam. De ugyanígy lehetőségem nyílt kóstolgatni az etológiát, biológiát, csillagászatot, topográfiát, fényképészetet, fizikát, az autók mechanikáját, pszichológiát stb.

Pokoli lehetőségek vannak benne, nagyon sok újság lassan már nem bírja fenntartani magát a nyomda- és terjesztési költségei mellett a hasonlóan színvonalas, internetes konkurenciáival szemben. Nem véletlen, hogy a könyvtárak is nekiláttak az anyagaik digitalizálásához. És még mindig csak csipegetünk a rengetegből. Említhetünk olyan zseniális találmányokat, mint Google Earth, web alapú telefonok.

Ha már mindenképpen egy istenségtől távol álló dolgot kellene isteni jelzővel felruháznunk, akkor már inkább a pénz a pénz jöhet szóba. Szerintem.:)

2010. dec. 10. 23:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon köszönöm a választ. =] Igen, én is igyekszem kiélvezni ezt a rengeteg lehetőséget. Szégyellem magam, mert még könyvet is töltöttem le.
2010. dec. 10. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!