Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Segítene a cigányok integrálás...

Segítene a cigányok integrálásában, ha a népszokásaik pozitív elemeit jobban bemutatnák?

Figyelt kérdés
Ez arról jutott eszembe, hogy a Paprika Tv-ben az előbb egy nagy cigány családot mutattak a konyhában mindenféle jellegzetes ételek társaságában. (Mondjuk nekem pont nem volt szimpatikus, mert én már könnyebb, reformkajákat eszek, de ez más kérdés.) Az ételeken kívül gondolok a zenére, táncra, a születéshez, a házassághoz, a halálhoz kapcsolódó szokásokra, a ruhaviseletre, a különböző kézműves foglalkozásokra. Szóval arra, hogy cigányokat ne csak negatív helyzetekben, segélyért könyörgő, nyomorgó, lényekként mutassanak.
2010. dec. 3. 21:05
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

4.12, 6.10: Ezek is nagyon jó meglátások. Persze, ha lennének ilyen kiemelkedő, valamilyen szempontból pozitív cigány figurák, az is jelenthetne valamit. De miért nincsenek? Amerikában se csak úgy lettek. Meg kell találni, és fel kell építeni őket. De itt Magyarországon az uralkodó média csak ráerősített a negatív cigány sztereotípiákra, és pár üveggyöngyért bolondot csinált belőlük. Lásd pl. a Mónika sót és társait.

Én se gondolom, hogy ez a megoldás, vagy hogy az ilyesmi munkahelyeket pótol, csak talán segítené a feszültségoldást.

2010. dec. 5. 13:05
 22/28 anonim ***** válasza:
29%
Hiába van Amerikában pozitív fekete figura, attól még ott ugyanaz a baj a feketékkel, mint nálunk a cigányokkal. Elég kitekinteni, és máris látod.
2010. dec. 7. 00:22
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

NEM!!!

Hiába mondanák el és bizonyítanák tudósok, hogy a sz@r milyen egészséges és mennyi jó dolog van benne, akkor sem tudnám megenni!

De például ha ugyanazok a szabályok vonatkoznának rájuk is és ugyanolyan büntetést kapnának a megszegésükért, az javítana a dolgon. Nálam a pozitív diszkrimináció az, ami kicsapja a biztosítékot, mert azt sugallja, hogy ők megérdemlik, én meg nem!

2010. dec. 7. 12:52
 24/28 A kérdező kommentje:
12.52: Hát ez is egy szempont...
2010. dec. 7. 22:05
 25/28 anonim ***** válasza:
74%
Sztem, a magyarországi uralkodó média, csak véletlenül erősített rá a negatív sztereotípiákra, mondhatni öngólt rúgott a mónika show-val meg a többi ilyen hülyeséggel. Pont az a baj, hogy nem mondják be, ha az elkövető cigány, bezzeg, ha magyar, akkor jöhet a meghurcoltatás...stb. Amúgy hány meg hány magyart nem vet föl a pénz és mégsem kötözködnek + lopnak, megerőszakolnak bandákba verődve megközelítőleg sem annyian, mint ahány cigány ezt csinálja. De tartok tőle, hiába írom le ezeket, ne haragudj, de attól tartok, hogy a hozzád hasonló emberek, csak akkor fogják megváltoztatni a cigányokkal kapcsolatban kialakult véleményüket, ha egy iszonyatosan negatív élményt szereznek általuk, amit persze nem kívánok így direktbe senkinek sem, csak rosszabb napjaimon.......
2010. dec. 7. 23:43
 26/28 anonim ***** válasza:
37%

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 00:22

Aki lepontozott, az soha nem járt még nyugaton. A feketék igenis ugyanolyanok mint a cigányok. Azok is ingyenélnek, bűnöznek. Ezt miért nem lehet már felfogni?

2010. dec. 8. 01:08
 27/28 A kérdező kommentje:
23.43: Köszönöm ezt is. Egyáltalán nem haragszom, mert abban igazad is van, hogy én olyan helyen élek, hogy véletlenül se találkozok cigány emberekkel. Nekem ez az egész inkább csak egy folklór kategória. A valóság biztos brutálisabb, és ezen akkor a ti véleményetek szerint a folklór sem tud igazán segíteni.
2010. dec. 8. 08:57
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 01:08

Annyival egészíteném ki, hogy az arabok detto ugyanilyenek. Brüsszel, Amszterdam getto sz@r helyek. Kit érdekel, hogy gazdag országok, amikor nem lesz már lassan egy europid ember sem. Hollandia, Franciaország, Belgium lassan arab-afrikai országokká válnak és az európai országok egy része követi is őket ebben a tendenciában, hamarosan a fehérek lesznek kisebbségben Európában. Azért nem tudják felfogni, mert nem is akarják, legtöbbjük lány, akiknek tetszenek az "újdonságok", elvannak velük. Érdekli is őket, Mo. meg Európa sorsa, engem már lassan azért nem érdekel, mert tudom, hogy mi lesz és eurábiával nekem nincs dolgom ergo lesz@rom úgy ahogy van.

Kérdező, szerencsés vagy, hogy nem látod őket, kívánom, hogy maradjon is így, jobban jársz!

2010. dec. 8. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!