Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyen népszokásra utal az...

Milyen népszokásra utal az hogy a szegény családokban élő szülők meghaltak, hogy az unokáik élhessenek?!

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 18:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Japán novellában olvastam én is erről. A nagyapa ment el a hegyekbe , ott is egy bizonyos helyre, ahol már nagyon sok csontváz volt.Azért h több étel jusson a többieknek. Valami olyanról is szó volt benne, h egyébként az ő koránál is idősebb korban volt elfogadott ez.De a belátás és az éhínség miatt ő valamivel fiatalabban ment oda meghalni.
2010. nov. 30. 09:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Utolsó! Mi a címe ennek a novellának?
2010. nov. 30. 19:04
 13/13 N.Balu ***** válasza:

Ha komolyan kérdezed, akkor a tudományos válasz:

"fajfenntartási ösztön által kiváltott önfeláldozás".

Azért, hogy a fiatalok élhessenek, és továbbvigyék a vérvonalat.

Pl. hasonló célból eszi meg az imádkozó sáska nősténye párzás után a hímet. Hogy még több petét rakhasson le, amikben benne vannak a hím génjei is - és a testének fehérjéi is. Pókfajoknál is elterjedt ez a viselkedésmód, egyébként.

Tudom, hogy embertelen a válasz, mert az ember nem ilyesmire született, tényleg.

De az a helyzet is embertelen, amire rákérdeztél, amikben a szülők ilyesmire kényszerülnek. És az ok nem más, mint az elképzelhetetlen szegénység.

És az ilyesmi tényleg létezik. Az ember a súlycsoportjában a legjobban alkalmazkodóképes faj a Földön, mert olyan okos. És mert okos (tényleg az), még meghalni is képes. Választani az egyén halála és a faj kipusztulása között. Tudatosan.

Ja, és hála Istennek, az ilyesmi MÉG nem népszokás. Csak szélsőséges körülmények által kiváltott, szélsőséges viselkedésminta.

2010. dec. 7. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!