Vasárnap már advent, az oldalon is elkezdődtek a karácsonyi ajándékkal kapcsolatos kérdések. Én arra vagyok kíváncsi, hogy vannak-e még olyan családok, párok, ahol nem az ajándékozás jelenti a karácsonyt, ahol vannak még értékek az ünnep kapcsán, hagyományok a családban, igazi meghittség... akiknek tényleg a Karácsony az Karácsony az igaz szó értelmében... vagy ez már nincs?
Ki hogyan ünnepel és kinek mit jelent ez az ünnep? Köszönöm!
Nálunk sem az ajándékozásról szól az egész, hanem a szeretetről és az együttlétről.
2010. nov. 25. 15:30
12/19 anonim válasza:
a gyerekek kapnak ajándékot együtt vagyunk és tök jó hogy vagyunk egymásnak...
2010. nov. 25. 15:33
13/19 A kérdező kommentje:
Másodiknak: igen, valahogy ezt hiányolom manapság. Nagyon meghittnek hagnzik:-)
És pontosítanék azoknak akiknek félreérthető voltam: nem vagyok az ajándékozás ellen, mi is szoktunk mert hát ez a "szokás" de nem erről szól az ünnep, és kíváncsi voltam, és örülök, hogy feldobtam a kérdést így a válaszokat látva:-)
2010. nov. 25. 15:33
14/19 anonim válasza:
Nálunk is inkább mi gyerekek kapunk ajándékot,de én nem is nagyon kértem semmit,inkább egy kis pénzt :)
Összegyűlik a nagy család és Szent este nálnuk van a nagymamám,az élettársa,aztán másnap mi megyünk apukám szüleihez+unokatesómék is ott vannak,aztán harmadik nap a másik nagyihoz megyünk,ahol keresztanyámék is ott vannak.
Ebédelünk,ajándékozunk,beszélgetünk,filmet nézünk meg ilyenek :)
2010. nov. 25. 15:38
15/19 anonim válasza:
Ja mert azt hiszed igazat is mondanak mind? Ugyan hányan merik kimondani hogy nekik igenis fontos az ajándék vagy netalán csak az izgatja őket... Én pl ki merem. Én imádok ajándákot kapni meg adni, az összejöveteleket viszont nem birom sem az evést-ivást mert nem szeretek szabályok közé szoritva lenni (hogy ilyenkor mindenkinek asztalhoz kell ülni meg minden), a halászlét is utálom, a hitben nem hiszek szóval a karácsonynak amúgy is elveszik az az értelme számomra hogy Jézus meg ilyenek, amerikát meg a szokásait viszont imádom... Jó mi? És akkor most mi van? Nem hinném hogy ettől kevesebb lennék.
2010. nov. 25. 15:39
16/19 A kérdező kommentje:
15:39 (meg gondolom az első is vagy) egészségedre, és semmi baj nincs azzal ahogy élsz. A te életed, úgy élsz ahogy neked jól esik. Senkinek nem kell megfelelni senkinek. Neked más értékeid vannak másnak nem az. Nekem sem az ami neked. Imádom a karácsonyt, és képzeld anyósomtól pl. több száz eurót kapok, aminek nagyon örülök és ki is merem mondani. Anyuméktól ismét kapunk, tehát sok mindenki ajándékoz. De vannak egyéb értékek is, és úgy ÉN úgy érzem, hogy attól ünnep az ünnep és nem azért mert adok és kapok.
2010. nov. 25. 15:52
17/19 anonim válasza:
Nekem az lenne az igazi karácsony, ha helyreállna a lelki egyensúlyom. Mostanság igencsak megingott. A tárgyi ajándék nem fontos!
2010. nov. 25. 15:53
18/19 A kérdező kommentje:
Utolsó: kívánom, hogy úgy legyen!!!
2010. nov. 25. 16:10
19/19 anonim válasza:
Nekem is vannak egyéb értékeim de azokat lehet müvelni az év 365 napján, ahhoz nem kell ünnep.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!