Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Karácsony? De hogyan?

Karácsony? De hogyan?

Figyelt kérdés

Vasárnap már advent, az oldalon is elkezdődtek a karácsonyi ajándékkal kapcsolatos kérdések. Én arra vagyok kíváncsi, hogy vannak-e még olyan családok, párok, ahol nem az ajándékozás jelenti a karácsonyt, ahol vannak még értékek az ünnep kapcsán, hagyományok a családban, igazi meghittség... akiknek tényleg a Karácsony az Karácsony az igaz szó értelmében... vagy ez már nincs?

Ki hogyan ünnepel és kinek mit jelent ez az ünnep? Köszönöm!

2010. nov. 25. 15:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
30%

Már elnézést de aki ajándékoz annak már nem is lehetnek igazi értékei az ünneppel kapcsolatban? Látszik hogy nálatok nincs ajándékozás, mert akkor a Jázuska már rég hozott volna neked egy csomag elfogadást, hogy megtanuld nem csak az a jó amit te annak gondolsz! :)

Különben is mi a karácsony? Ki mondja meg hogy mi az igazi karácsony? És aki nem hivő az mit csináljon? Gondolkozz már.

2010. nov. 25. 15:20
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem szoktunk ajándékot venni.Mamáék adnak nekünk egy kis zsebpénzt és ennyi.KArácsonykor vacsi vagy ebéd nagyszüleimnél,itthol együtt díszítsük fel a fát majd pedig nézzük a filmeket,mert ilyenkor nagyon jók szoktak menni:)
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egyáltalán nem az ajándékozásról szól a dolog, pedig hála istennek, megtehetnénk.De sokkal inkább örülünk, hogy együtt lehetünk.Szeretném ha fehér lenne a karácsony, annak van igazi hangulata.A halászlevet 24.-én délután amikor már sötétedik, kint főzzük bográcsban, és most a kemencében fogom a töltött káposztát csinálni.Vacsorára jön a család, utána átadjuk az ajándékokat, de tényleg semmi extra nagyot, csak inkább figyelmesség.Az éjféli misére mindig elmegyünk, imádom, ha ilyenkor esik a hó.25-26-án most elutazom a férjemmel kettesben, addig a fiamnak jön a barátnője hozzánk, szóval nagyon várom az ünnepeket!
 4/19 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk azért nincs mert mi katolikusok vagyunk ugyan, de senki nem gyakorolja a vallást nálunk. Én személy szerint teljesen közömbös vagyok, hogy van egy Isten, volt e Jézus, hogy s mint. Márpedig a karácsony ennek az ünnepe. NEm a szereteté, nem az ajándékozásé, zabálásé stb, hanem Jézus születéséé.

Mi együtt vagyunk, rokonlátogatunk ( de nem az évekkel ezelőtt nem látott rokonokat, csak és kizárólag akikkel évközben is találkozunk. ) Ajándékozunk, én már nyár óta csinálom a kézzel készített ajándékokat, mert eléggé személyre szabottak, sok időt vesz igénybe. Hát kb nálunk ennyi.

2010. nov. 25. 15:21
 5/19 anonim ***** válasza:
53%

Nálunk a karácsony az olyan ünnep h mindenki drága ajándékot vesz és odaadja a családtagjának, nálunk csak karácsonykor kapnak a gyerekek drága ajándékot

pl. tavaly a 11 éves lányom laptopot

a 13 éves fiam pedig egy Nintendot vagy minek nevezik

2010. nov. 25. 15:21
 6/19 anonim ***** válasza:
Kedvenc ünnepem! Van egy gyönyörü Betlehemünk sok figurával amit a fa alatt a gyerekekkel rendezünk be.
2010. nov. 25. 15:23
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az ajándékok és a meghittség /szeretet nem zárja ki egymást. Mi mindig rengeteg ajándékot kapunk anyósoméktól, és mi is veszünk mindenkinek. de ha nem lenne ajándék akkor is szeretetben együtt jól eltelne a karácsony.
2010. nov. 25. 15:24
 8/19 anonim ***** válasza:
Az ajándékozásnál mindíg van aki húzza a száját mert elégedetlen,ezért mi nem csináljuk!
2010. nov. 25. 15:26
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi apróbbnál apróbb ajándékokat veszünk,és eldugjuk a fa alá.Az is az ünnep része,ahogy fetrengve keresi ki-ki a magáét.Ezt nagyon szeretem.Tulajdonképpen csak ekkor van együtt a családunk,és édesanyám csak ezen az egy napon képes leülni a fenekére rövid időre.
2010. nov. 25. 15:28
 10/19 anonim válasza:
100%

Szia!

Nálunk csak a gyerekek kapnak ajándékot,előtte együtt sütünk mézeskalácsot,Szenteste,amíg ebéd után alszanak,addig feldíszítjük a fát,és alátesszük az ajándékokat.

A 3 nap csak négyünkről szól,nem megyünk sehova,vagy délután együtt sétálunk egy nagyot,2 éve elmentünk Normafára:)

2010. nov. 25. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!