Karácsony? De hogyan?
Vasárnap már advent, az oldalon is elkezdődtek a karácsonyi ajándékkal kapcsolatos kérdések. Én arra vagyok kíváncsi, hogy vannak-e még olyan családok, párok, ahol nem az ajándékozás jelenti a karácsonyt, ahol vannak még értékek az ünnep kapcsán, hagyományok a családban, igazi meghittség... akiknek tényleg a Karácsony az Karácsony az igaz szó értelmében... vagy ez már nincs?
Ki hogyan ünnepel és kinek mit jelent ez az ünnep? Köszönöm!
Már elnézést de aki ajándékoz annak már nem is lehetnek igazi értékei az ünneppel kapcsolatban? Látszik hogy nálatok nincs ajándékozás, mert akkor a Jázuska már rég hozott volna neked egy csomag elfogadást, hogy megtanuld nem csak az a jó amit te annak gondolsz! :)
Különben is mi a karácsony? Ki mondja meg hogy mi az igazi karácsony? És aki nem hivő az mit csináljon? Gondolkozz már.
Nálunk azért nincs mert mi katolikusok vagyunk ugyan, de senki nem gyakorolja a vallást nálunk. Én személy szerint teljesen közömbös vagyok, hogy van egy Isten, volt e Jézus, hogy s mint. Márpedig a karácsony ennek az ünnepe. NEm a szereteté, nem az ajándékozásé, zabálásé stb, hanem Jézus születéséé.
Mi együtt vagyunk, rokonlátogatunk ( de nem az évekkel ezelőtt nem látott rokonokat, csak és kizárólag akikkel évközben is találkozunk. ) Ajándékozunk, én már nyár óta csinálom a kézzel készített ajándékokat, mert eléggé személyre szabottak, sok időt vesz igénybe. Hát kb nálunk ennyi.
Nálunk a karácsony az olyan ünnep h mindenki drága ajándékot vesz és odaadja a családtagjának, nálunk csak karácsonykor kapnak a gyerekek drága ajándékot
pl. tavaly a 11 éves lányom laptopot
a 13 éves fiam pedig egy Nintendot vagy minek nevezik
Szia!
Nálunk csak a gyerekek kapnak ajándékot,előtte együtt sütünk mézeskalácsot,Szenteste,amíg ebéd után alszanak,addig feldíszítjük a fát,és alátesszük az ajándékokat.
A 3 nap csak négyünkről szól,nem megyünk sehova,vagy délután együtt sétálunk egy nagyot,2 éve elmentünk Normafára:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!