Miért szidjátok a "tehetősebbeket"?
NEM VÉLETLEN TETTEM A NÉPSZOKÁSOKBA!!!
Miért van az ,hogy pl.: karácsonyi kérdéseknél,laptopoknál vagy akárhol a gazdagok,tehetősebbek levannak osztva mikor igen is sok segít... ??
Pl: Kaptunk a kármentő alapítványtól ilyen csekket én vittem el (bevan osztva házimunka)csekket postára 5.000 ft-ot befizettünk..
Aztán az szemét mocskos állat aki költ karácsonykor tegyük fel 100-300e ft között vagy felette de mikor kérik szó nélkül adakozik stb.. ????
(Jó azokat én is gyűlölöm akik olyanok hogy 20m Ft os autóval járnak és képes lenne hazatolni üresen az autót mert másnap olcsóbb a benzin..)
De az ,hogy minden "tehetősebb" embert le kell b@szni,lepontozni lásd engem is.. ez már felháboríó..
ui.: Remélem ezért is le leszek osztva
13/F
Vannak olyan jómódúak, akik adakoznak, ezt ki kell hangsúlyozni, ismerek énis ilyet.
Nem mindegy, azonban, hogy ki mennyit ad.... egy gazdag embernek, akinek több százezres fizetései vannak, nem hiszem hogy földhözvágná egy 20-30 ezer Ft-os pénzadomány, de ettől nem hajt végre nemes cselekedetet, mivel a FÖLÖSLEGÉBŐL adakozik.
Szerintem az a baj, hogy minél gazdagabb valaki, annál nagyobb sóher. (Tisztelet a kivételnek).
Elmesélek egy esetet:
Én templomban kántor voltam sokáig (orgonáltam). Egy esküvőre meghívtak, hogy én legyek a kántor. A fiatal párról tudni kell, hogy mindketten gazdag családban nőttek fel.
Úgy adódott, hogy nekem pont az esküvő hétvégéjére esett egy nyaralásom, ami 90 km-re volt a lakóhelyemtől. Elmentem nyaralni, és hazautaztam arra a fél órára, az esküvőre, majd estére visszamentem. Ezt tudták a lagzisok is.
Következő héten a menyasszony nagymamája jött el megköszönni a szolgálatomat, és kiszúrta a szemem 2 ezer !!! forinttal. (Ilyenkor minden esküvő után kaptam egy doboz süteményt, egy üveg bort, és minimum 5 ezer ft-ot a szegényebbektől is). Majdnem 2 ezer ft volt a buszjegy, amiért a nyaralásomból hazajöttem, mégsem adtak semmi mást, mintha nem telt volna nekik miből adni...
Általában azok panaszkodnak, akiknek a legtöbb pénzük van. Az én nagynéném pl. mindig a pénz miatt panaszkodik. De érdekes, mert nem arról panaszkodik, hogy erre vagy arra nem telik, hanem arra, hogy "jaj most mennyi pénz kiment a kezemből, most 50 ezerért vásároltam be az unokáimnak", meg aztán: "ki vagyok készülve, mert ezt és ezt csináltattam a házon, belekerült 130 ezer ft-omba" :)))
"De az ,hogy minden "tehetősebb" embert le kell b@szni,lepontozni lásd engem is.. ez már felháboríó.."
Ne háborogj. Inkább örülj neki, hogy ez a legnagyobb problémád. A csóriknak meg hagyd meg ezt az egyetlen örömüket.
Akkor lesz baj, ha hirtelen észreveszed magadon, hogy "szidod a tehetőseket", mert az azt fogja jelenteni, hogy csóró vagy :))
Tudod engem meg teljesen más idegesít. Nem az, hogy gazdag valaki, hanem hogy mivel ő gazdag, több erőforrást használ: több energiát és több anyagot. Amit a következő nemzedéktől von el. Mert ha én biciklivel járok terepjáró helyett, akkor sem a levegőt nem szennyezem, sem az olajat nem égetem akkora ütemben, mint ő. A gazdagokban ez az idegesítő dolog koronája a Pálma-sziget. A világ legpazarlóbb és legfölöslegesebb dolga, de rohadt drága.
„Úgy látszik, még nem jöttél rá, hogy egy szegény ember, aki boldogtalan, sokkal jobb helyzetben van, mint egy gazdag ember, aki szintén boldogtalan. A szegény embernek ott a remény. Azt gondolja, hogy a pénz segítene rajta.”
Jean Kerr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!