Miért szidjátok a "tehetősebbeket"?
NEM VÉLETLEN TETTEM A NÉPSZOKÁSOKBA!!!
Miért van az ,hogy pl.: karácsonyi kérdéseknél,laptopoknál vagy akárhol a gazdagok,tehetősebbek levannak osztva mikor igen is sok segít... ??
Pl: Kaptunk a kármentő alapítványtól ilyen csekket én vittem el (bevan osztva házimunka)csekket postára 5.000 ft-ot befizettünk..
Aztán az szemét mocskos állat aki költ karácsonykor tegyük fel 100-300e ft között vagy felette de mikor kérik szó nélkül adakozik stb.. ????
(Jó azokat én is gyűlölöm akik olyanok hogy 20m Ft os autóval járnak és képes lenne hazatolni üresen az autót mert másnap olcsóbb a benzin..)
De az ,hogy minden "tehetősebb" embert le kell b@szni,lepontozni lásd engem is.. ez már felháboríó..
ui.: Remélem ezért is le leszek osztva
13/F
Nem osztalak le. De aki karácsonykor százezret vagy többet költ ajándékra,de csak pár ezer forintot ad a rászorulóknak,
n incs mire büszkének lennie.
Ma nagyítvóal kell keresni olyan gazdagot,aki valóban tisztességes munkával keresi a pénzét
Vállalkozók,aki sumákolnak,adót csalnak, az alkalmazottaikat kizsákmányolják.
Egyetemet végzettek,akiket apuka-anyuka jutatt jól fizető állásba. A másik egyetemet végzett fiatal,ha nincs a szülőknek megfelelő helyeken kapcsolata,nem talál magának még rosszul fizetett munkát sem.
A politikusokról pedig jobb nem is beszélni.
Ha a kommentekben pedig a dicsekvéseket olvassa valaki,akkor nem csoda,hogy felmegy a vérnyomása. Ez nem feltétlen írigység.
1.De legalább adtunk >.< Szerintem te sem adtál többet hehe..
2.Keményen megdolgoztak érte a szüleim.. Lovaskocsival kezdték..(13 milliós traktoruk van 2010 ben!)
Sőt még állami támogatást sem kaptuk meg rá !!
3.De arról pofázok ,hogy http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__53.. 4,6 válasz..
Minek kell lepontozni egyesek annyira irígy mocskos szemetek >.<
bye
Egy 13 évesnek még sokat jelent 5 ezer forint. És a szülei gondolkozása is befolyásolja, hogy mi számít jónak és mi nem. Annak kellene örülni, hogy legalább gondol arra, hogy adományozzon (még ha szinte jelentéktelen összegről is van szó - habár nekem egy ezres is jól jönne...). És szerintem, ha én egy olyan családban növök fel, ahol minden karácsonykor simán elkölthetünk százezreket, és nem azon kell aggódni, hogy legalább a gyerekeknek legyen valami kis ajándék, én sem lennék más, én se adakoznék, vagy ha igen akkor se sokat. Honnan tudhatnám, hogy milyen egy szegénynek, ha még sosem tapasztaltam? Én egy felnőtt embertől sem várom el, hogy belegondoljon mások helyzetébe, hogy várhatnánk el egy 13 évestől? Ilyeneken felesleges vitatkozni, mindig lesz ellentét az emberek között, még ha minden probléma megoldódna is valami csoda folytán, a férfi-női konfliktus még mindig ott lenne... ;) Bocsi a rizsáért, de olyan "szentbeszélhetnékem" támadt... :D
A kérdésre: ilyeneken ne aggódj, ne vedd magadra, se a családodra. Tényleg nem szép dolog, hogy a milliókkal rendelkezők nem adakoznak, de nem tudunk ellene mit tenni, el kell fogadni, és az emiatt kialakult előítéleteket más kevésbé tehetős, de tehetős emberekkel szemben is, akik adakoznak egyébként. ;)
És én örülnék, ha egy 8-10 ezret költhetnék magamra egy hónapban, de sajnos nincs, ha jól kijön, háromhavonta vehetek új cuccokat - persze valami olcsó helyen. Ettől függetlenül nem fogom lepontozni azt, aki megteheti, hogy félmilliót kiad karácsonykor mindenre. Így alakult, ki is használja, teljesen normális dolog. Az meg, hogy adakozik-e vagy sem, az ő dolga. Persze, rohadtul nem jó érzés, hogy ők költhetnek ennyit is, én meg egy kis tört részét jó, ha igen, de így jártam. Oké ,igaza van mindkét félnek félig-meddig, de csak egyszer kéne helyet cserélniük, biztos más lenne a véleményük. (Nekem a legjobb barátnőm családja a miénkhez képest milliárdos, legalábbis az én 15 éves fejemnek annak tűnt, mikor megláttam a mindenféle édességgel teli fiókot, meg teli spájzot, hűtőt. És én mégis elfogadtam, hogy ez van, ők ezt megtehetik. Azt nem tudom, ő mennyire fogta fel, hogy engem mennyire lekorlátoz a pénz, ha bármilyen programról van szó, de legalább nem nyafog, ha azt mondom: nincs. Szóval ezzel csak azt akartam, hogy én sem azért tolerálom a tehetősebbeket, mert hú milyen erényes vagyok, hanem mert - bizonyos szinten - megtapasztaltam a másik oldalt is... najólvan, bocs, befejeztem! :D)
Hát nézd. Pl 50 centet én kinyírnám, hogy a lamborghini 230. kocsijának az értékét úgy duplázta meg, hogy a csomagtartót telerakta készpénzzel.
Nekem meg anyám 4 diplomával (jó, igaz hogy nyelvtanári ebből 3, a másik meg tanítói) napi 12 órában tanít (suli+magán), hogy a lakásban legyen víz, áram, fűtés.
Apám mondjuk rá, hogy infós. Ő meg azért dolgozik napi 10 órát, (cég+itthon maszek gépszerelés) hogy legyen mit enni, meg néha jusson pénz negyedévente egy sz@ros kínai alsógatyára.
Míg 50 cent lehet, hogy tehetséges, meg ki van gyúrva, meg nagy a .... de azért van ami túlzás. Kellene egy pénzösszeg (mondjuk évi 30 millió Huf ugye) amitől ha többet keresel, akkor azt azok kapják meg akik egy bizonyos összeg alatt keresnek..
Mindenki akinek a pénze 30Milla forint fölött van egy évben az kötelező jelleggel el kéne, hogy kezdje osztogatni azoknak akiknek évi 2 misi alatt van, mert tarthatatlan, hogy általában lopással csalással taposással nyalással és a tisztességes ember megrövidítésével ilyen pénzekhez jutnak.
Borsodi, vagyok itt az egyik legmagasabb most a sz@rszint.
Aki 30 misit keres évente, az olyan ,hogy itt van aki 30 évig dolgozik azért a pénzért...
és általában azt látni, hogy nem feltétlenül a baromi nagy tudásával szerezte a gazdag a pénzét...
(Pl szaladgál egy fehér Maserati Miskolcon mostanában, aminek a tulaja 8 általános végzett, de valahonnan lett kaszinója. Előző autója X6 os volt kb a 20. az országban és az első Miskolcon.....)
Na mindnegy; ha elkezdnék oszttatni ezekkel a köcsökkel(tisztelet annak a kbmax 38 kivételnek aki az országban él) a pénzt akkor kevesebb lenne a rossz ember, mert adakoznának, és kevesebb lenne az irigy mert kapnának valamit és az egyre táguló társadalmi szakadékot is áthidalnák jócskán.
Nincs középréteg. Vannak gazdagok és szegények, de e között a kettő közt az a bizonyos középréteg olyan keskeny csíkot képez, hogy megvágná a talpad ha ráállnál.
Van olyan magánember, aki jobban áll anyagilag, mint némelyik(egyre több) ország.....
Ez azért gáz. És nem az országra való tekintettel, hanem ránk tekintve, hogy hagytuk, hogy így kib@sszanak velünk a cionisták....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!