Mik az angol, skót, amerikai, kanadai, ausztrál konyka jellegzetességei (ételei (?
Jellegzetessége az hogy nagyrészt ízetlen vacak kaják. Az amerikait nem ismerem.
Szóval az angol/ír/skót reggeli: bacon szalonna,kolbi, egy tojás baromi sok olajban kisütve, esetleg mellé baked beans (fehér babkonzerv paradicsommártásban)Ez inkább hétvégén mert macerás elkészíteni, amúgy pirítós, corn flakes, tea tejjel, merészebbeknek narancslé.
Ebéd: szendvics, esetleg leves.
Vacsora: hús krumplival (főleg az íreknél) többnyire tört krumpli vagy sült krumpli (chips) a hús főleg marha, bárány vagy csirke. Hozzá agyon főzött zöldség, esetleg konzerv bab. A barna szósz neve gravy. Tűrhető ízt ad az ételeknek. Amúgy fűszerezni csak sót/borsot használnak.
Van még leves, zöldség leves vagy csirke ragu vagy a népszerű ír gulyás leves. (meg sem közelíti a hazait, azt is a barna szósszal sűrítik)
Tűrhető még a Shepherd's pie, ami darált hús, répa, borsó pörkölt féleség egy tűzálló tálban, rajta egy vastag réteg krumplipürével.
Desszert: nem divat a krémes süti. Főleg pitéket, piskótákat esznek édességnek.
Én évekig éltem kint, meg is híztam és mégsem ettem semmi jót.
Az angol kaja jellegzetessége hogy minden ételben ugyanaz van:édes krumpli meg grévi szósz meg ecet és mindnek ugyanolyan íze van:sótlan és ehetetlenül sz ar.
Ha igazán undorítót akarsz enni,amit az angolon kívül senki nem lenne hajlandó megenni,akkor javaslom neked a pickled egg-et és a Marmite-ot.... hányni fogsz :)
Az angol gasztronómia az világhíresen pocsék,ahogyan ők maguk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!