Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Székelyek àltalànossàgban...

Székelyek àltalànossàgban mennyire tanultak, inteligensek, kulturàltak?

Figyelt kérdés
Lehet hogy csak véletlen, de én valahogy olyanokba futottam csak bele akik elég primitívek voltak.
2024. júl. 3. 14:16
1 2
 11/14 anonim válasza:

Székelyként egyetértek, hogy a székely emberek elég erőszakosak és pökhendiek tudnak lenni a semmire. Ez engem is nagyon idegesít. Viszont a magyarországi magyarok sem jobbak, ott meg az erkölcs és tisztesség csúszott el nagyon, nagyin deviáns nép lett a magyarországi magyar. A székely bár erőszakos és pökhendi de legalább a becsülete még a helyén van, tartja a szavát, anyagilag nem húz le, magadja a kölcsönkért pénzt időben, ha bajban vagy kisegít stb.

Anmagyarországi magyarnál meg a kapitalista liberalizmus sajnos a morálon többet rombolt mint Erdélyben. Gyakorlatilag semmiben nem hisznek kishitű nép lett. Akkor inkább már legyen egy pökhendi akaraterős paraszt mint egy kishitű kifinomult ember ha választanom kell.

aug. 16. 10:54
 12/14 anonim válasza:
Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy Erdély mindig is a maga volt a tolerancia és multikulturalizmus helye, tehát már csak emiatt is magasabban lehet az erkölcs ott. A vallásszabadság is ott volt elsőként törvénybe iktatva a világon. Tehát egy olyan magas kultúrájú hely volt Erdély amelyet nyugatabbra nem nagyon ismernek és emiatt zavarhatja őket, ha valaki keletebbről jön, és jobbnak tűnik bármilyen szempontból, mivel minél nuygatabbra mész az emberek annál felsőbbrendűbbnek érzik magukat. És ez már kelet-európában is látszik. Egy magyarországi lenézi az ukránt, románt, bolgárt, ahogy az osztrák lenézi a csehet, magyart lengyelt, ahogy a francia, angol stb lenézi az osztrákot németet stb.
aug. 16. 11:08
 13/14 anonim ***** válasza:

"Viszont a magyarországi magyarok sem jobbak, ott meg az erkölcs és tisztesség csúszott el nagyon, nagyin deviáns nép lett a magyarországi magyar."

Hát...

Az átlag magyar sem épp az eszéről híres (mutatja ezt 14 év Fidesz), ez tény, a magyarországi magyarok nagy része egy szolgalelkű, lepukkant szájhős, de szerintem még mindig 10x inkább ők, mint a székelyek.

A székelyek indolatlan pökhendisége mögött semmi sincs: buták, tanulatlanok, igénytelenek, nevetlenek - tisztelet a kivételnek, bár ilyennel még nem találkoztam. Olyan, mint ha vmi civizációtól elzárt putriban nőttek volna fel, és emiatt kimaradt volna nekik a normális szocializáció.

aug. 31. 08:50
 14/14 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Az a helyzet, hogy mi Magyarok és a Székelyek is kommunista diktatúrában éltünk nagyon sokáig.

Ez mindannyiónk állapotára igen rosszul hatott.

A kommunista állapotú ember a legerkölcstelenebb fajta , ami csak létezik.

Mindent tönkretesz, amit csak tud.

Szerintem ehhez képest még egész jó állapotban megúsztuk.

Még mindig itt vagyunk Mi is és a Székelyek is.

aug. 31. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!