Székelyek àltalànossàgban mennyire tanultak, inteligensek, kulturàltak?
Székelyként egyetértek, hogy a székely emberek elég erőszakosak és pökhendiek tudnak lenni a semmire. Ez engem is nagyon idegesít. Viszont a magyarországi magyarok sem jobbak, ott meg az erkölcs és tisztesség csúszott el nagyon, nagyin deviáns nép lett a magyarországi magyar. A székely bár erőszakos és pökhendi de legalább a becsülete még a helyén van, tartja a szavát, anyagilag nem húz le, magadja a kölcsönkért pénzt időben, ha bajban vagy kisegít stb.
Anmagyarországi magyarnál meg a kapitalista liberalizmus sajnos a morálon többet rombolt mint Erdélyben. Gyakorlatilag semmiben nem hisznek kishitű nép lett. Akkor inkább már legyen egy pökhendi akaraterős paraszt mint egy kishitű kifinomult ember ha választanom kell.
"Viszont a magyarországi magyarok sem jobbak, ott meg az erkölcs és tisztesség csúszott el nagyon, nagyin deviáns nép lett a magyarországi magyar."
Hát...
Az átlag magyar sem épp az eszéről híres (mutatja ezt 14 év Fidesz), ez tény, a magyarországi magyarok nagy része egy szolgalelkű, lepukkant szájhős, de szerintem még mindig 10x inkább ők, mint a székelyek.
A székelyek indolatlan pökhendisége mögött semmi sincs: buták, tanulatlanok, igénytelenek, nevetlenek - tisztelet a kivételnek, bár ilyennel még nem találkoztam. Olyan, mint ha vmi civizációtól elzárt putriban nőttek volna fel, és emiatt kimaradt volna nekik a normális szocializáció.
Az a helyzet, hogy mi Magyarok és a Székelyek is kommunista diktatúrában éltünk nagyon sokáig.
Ez mindannyiónk állapotára igen rosszul hatott.
A kommunista állapotú ember a legerkölcstelenebb fajta , ami csak létezik.
Mindent tönkretesz, amit csak tud.
Szerintem ehhez képest még egész jó állapotban megúsztuk.
Még mindig itt vagyunk Mi is és a Székelyek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!