Székelyek àltalànossàgban mennyire tanultak, inteligensek, kulturàltak?
Véletlen.
Semmilyen népi, nemzetiségi csoportra vonatkoztatva nincs olyan, hogy "általánosságban".
Közöttük is van mindenféle.
Nem forgolódtam semmiféle "körökben" ezekkel az emberekkel.
Pusztán spontán szituációkban tapasztaltam ezt.
Annyira imádom az ilyen jó magyar "nem lehet általánosítani" mellébeszélő válaszokat. Nem a francokat nem lehet, a legtöbb népnél simán lehet jó pár olyan tulajdonságot felsorolni, ami NAGY RÉSZÜKRE igaz.
Hasonló a tapaszlatom úgy en bloc a romániai magyarokkal: beképzelt, meglehetősen primitív emberek, általában igénytelen öltözködéssel.
Egyszer voltam Erdélyben, nem is nagyon vágyom vissza, nincs kedvem lepukkant rozsdás fürdőszobákhoz és primitív, beképzelt emberekhez.
Pár éve erdélyi 40es férfi a szomszédom, és hát nem sok ilyen nyomorulttal találkoztam életem során.
Angolul okoskodik a face-én (jó pár durva nyelvtani hibával), leírja h csak okos emberekkel beszél (:D), miközben nem nagyon ért semmihez, piacképes végzettsége nincs, csak érettségi. Amikor biciklivel megyek, és jön szemben, lusta arrébb mászni a kocsijával..Legszívesebben megverném.
Anyámnak volt erdélyi magyar munkatársa, ő is hasonló típus volt.
Úgy látszik, a romániai putriban felnőve, aztán Magyarországra költözve még rosszabbak lesznek ezek.
Pusztán spontán szituációkban én a magyarországaikról azt tapasztaltam, hogy a férfiak tapló geczik, a nők meg instapitsák. S ebben még benne sincsenek a "lerománozók". Őket inkább nem is minősítem.
Peddig eddig vagy iskolai kiránduláskor, vagy TDK-n kerültem hoszabb kapcsolatba magyarországiakkal...
Te mivel magyarázod, hogy akikbe én futok, azok ennyire primitívek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!