Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Székelyek àltalànossàgban...

Székelyek àltalànossàgban mennyire tanultak, inteligensek, kulturàltak?

Figyelt kérdés
Lehet hogy csak véletlen, de én valahogy olyanokba futottam csak bele akik elég primitívek voltak.
júl. 3. 14:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

Véletlen.

Semmilyen népi, nemzetiségi csoportra vonatkoztatva nincs olyan, hogy "általánosságban".

Közöttük is van mindenféle.

júl. 3. 15:08
 2/14 anonim ***** válasza:
60%
Te olyan körökben forgolódsz.
júl. 3. 15:55
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem forgolódtam semmiféle "körökben" ezekkel az emberekkel.

Pusztán spontán szituációkban tapasztaltam ezt.

júl. 3. 16:13
 4/14 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
39%
Mit szeretnél hallani ?
júl. 3. 17:06
 5/14 anonim válasza:
Értékelem a kultúrájukat és a történelmüket, de akikkel én találkoztam az 2-3 ember is elég primitív volt. Piszkos fekete körmök, hiányos fogazat, szűk szókincs. Persze ez csak véletlen, nem mondom, hogy az összes ilyen.
júl. 4. 11:25
 6/14 anonim ***** válasza:
5-ös, ha ez igaz, amit írtál, akkor ki sem írtad volna. Te nyilván nem fogorvos vagy sebész székelyekbe ütköztél, hanem a romániai nyomorból Magyarországon próbálkozó székelyekre akadtál, akik mindent elvállalnak kertásástól a fuvarozásig. Hasonló helyzetben te nem lennél képes ilyesmire. Velük hasonlítod magadat össze, de az összehasonlításból te jössz ki rosszabbul. Szégyelld magad !
júl. 4. 15:20
 7/14 anonim válasza:
66%
Nem szégyellem. Nincs is rá okom. Ha figyelmesen végigolvastad volna az egész válaszom, akkor a végén láthattad volna, a kijelentésem, hogy mindez csak valószínűleg véletlen. Életem során kevés székellyel volt szerencsém találkozni, az 2-3 személy nem alkalmas arra, hogy átfogó véleményt alkossak bármilyen embercsoportról.
júl. 4. 15:40
 8/14 anonim ***** válasza:
36%

Annyira imádom az ilyen jó magyar "nem lehet általánosítani" mellébeszélő válaszokat. Nem a francokat nem lehet, a legtöbb népnél simán lehet jó pár olyan tulajdonságot felsorolni, ami NAGY RÉSZÜKRE igaz.

Hasonló a tapaszlatom úgy en bloc a romániai magyarokkal: beképzelt, meglehetősen primitív emberek, általában igénytelen öltözködéssel.

Egyszer voltam Erdélyben, nem is nagyon vágyom vissza, nincs kedvem lepukkant rozsdás fürdőszobákhoz és primitív, beképzelt emberekhez.

Pár éve erdélyi 40es férfi a szomszédom, és hát nem sok ilyen nyomorulttal találkoztam életem során.

Angolul okoskodik a face-én (jó pár durva nyelvtani hibával), leírja h csak okos emberekkel beszél (:D), miközben nem nagyon ért semmihez, piacképes végzettsége nincs, csak érettségi. Amikor biciklivel megyek, és jön szemben, lusta arrébb mászni a kocsijával..Legszívesebben megverném.

Anyámnak volt erdélyi magyar munkatársa, ő is hasonló típus volt.

Úgy látszik, a romániai putriban felnőve, aztán Magyarországra költözve még rosszabbak lesznek ezek.

júl. 5. 13:58
 9/14 anonim ***** válasza:
90%

Pusztán spontán szituációkban én a magyarországaikról azt tapasztaltam, hogy a férfiak tapló geczik, a nők meg instapitsák. S ebben még benne sincsenek a "lerománozók". Őket inkább nem is minősítem.

Peddig eddig vagy iskolai kiránduláskor, vagy TDK-n kerültem hoszabb kapcsolatba magyarországiakkal...

Te mivel magyarázod, hogy akikbe én futok, azok ennyire primitívek?

júl. 14. 23:49
 10/14 norbertusmagnus35 válasza:
Sajnos nekem negatívak a tapasztalataim velük kapcsolatban. Munkahelyeimen, iskoláimban is többször összefutottam velük. Még ha tanultabb is az illető székely még akkor is tud nagyon ostoba lenni vagy pökhendi. Egyszerűen modortalanok, végtelenül lusták, nagyon szemtelenül viselkednek, és úgy látom azt hiszik ha ide jönnek vagy bárhová mennek akkor minden az övéké és mindent jobban tudnak. Ugyanakkor sokszor összecsapják a munkát. Önhitten büszkék magukra, meg a múltjukra és mintha csak ez létezne számukra. Nagyon rátudnak tapadni az emberre és nem lehet őket lerázni. Nem kedvelem őket abszolút. A tapasztalatok sokat nyomnak a latba.
júl. 25. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!