Ki gondozza a gyereksírokat, amikben olyan gyerek nyugszik aki pl a harmincas, negyvenes, ötvenes évekbem elhunyt?
"kinek van erre pénze, hogy sosem látott gyerekek sírjait gondozza?"
Pl. a mi családunk is gondoz olyan sírokat, amelyekben olyan rokonok fekszenek, akiket sose ismertünk.
4-es: Azért, mert ennyi maradt belőlük a Földön, egy idő után senki se fogja őket gondozni, ha az utolsó hozzátartozók is elmennek. Én is újraváltom még a dédszüleim sírjait is, pedig egy kivétellel nem is ismertem őket.
Lehet, hogy nincs élet a halál után.
Amíg egy sírkő őrzi az emléküket, nevüket, nem tűnnek el teljesen. A hátramaradottaknak lelki megnyugvás a sírt látogatni. Egy fix pont az életben.
Inkább az anyagi vonzat lehet nehéz. Én a családom egyik utolsó élő tagja vagyok, több ágon egyedüli leszármazott. Megváltani még meg tudom a sírokat, de felújíttatni már nem mindig sikerül, van pár rozoga síremlék, ami én váltottam meg. A sírkövesek árajánlataitól sokkot kaptam, szerencsére összedőlni még egyik se akar.
"Miért jó ez nektek? Én pl nem várnám el, hogy az én síromat gondozzák olyanok, akik nem is ismertek, nem vagyok én olyan fontos személy."
Ők se várták el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!