Mióta Pesten élek, egy csomó egyetemistát hallok bácsizni meg nénizni. Miért van ez?
Figyelt kérdés
Általában idősebb emberre asszociálok a bácsi szó hallatán, de regnetegen használják huszonévesekre és harmincasokra. Kicsit gyerekies érzést kelt a hallgatóban :D. Általában Pest megyeiektől hallom ezt. Ez a nyelvezet erre a vidékre jellemző?2018. dec. 19. 10:55
1/10 anonim válasza:
Szerintem erre a korosztályra jellemző.
Én is borzasztóan furcsállom:S
2/10 anonim válasza:
És Pest nincs benne a világ száz csodájában.Nem fer.
3/10 anonim válasza:
Mégis hol jársz te?... Budapesti vagyok, itt is születtem... Nem jellemző huszonévesen... Max az, hogy a gyerek/kisebb testvér előtt így mondják vagy pl ha valahogy szóba kerül az általános iskolai tanárom akkor reflexből így hivatkozok rá, de amúgy nem
4/10 anonim válasza:
3-as, de, sajnos jellemző. Az utóbbi 1-2 évben kezdtem el hallani én is, először azt hittem, rosszul hallok:S
5/10 anonim válasza:
Életemben nem hallottam ilyesmit.
6/10 anonim válasza:
Nekem az esett nagyon szarul, amikor engem bácsiztak le. Azóta már megszoktam...
7/10 anonim válasza:
Egyszer én is voltam "néni", de azt hatéves gyerek szájából hallottam. Sosem hallottam még egyetemistát nénizni meg bácsizni harmincasokat. Vagyis, poénból igen. Nem lehet, hogy te félreértettél valamit?
8/10 anonim válasza:
Nem értette félre, akik nem hallottátok ezt, ne úgy képzeljétek, hogy a szemükbe mondják, hanem amikor beszélnek róluk, akkor "a bácsi azt mondta" meg ilyenek. És a "bácsi" mondjuk ha nem is 30-as, de 40-es:(
9/10 anonim válasza:
Nem olyan rég voltam egyetemista, de esküszöm, nem hallottam még ezt. Persze, használjuk/tuk a néni/bácsi szót, de inkább 60+-osokra, meg egyesek poénos értelemben 40-esekre, hogy "nem néz ki rosszul a bácsi/néni", amikor a lényeg az volt, hogy egy náluk jóval idősebb ember bejön nekik.
10/10 anonim válasza:
Én is hallom! Eddig vidéken voltam egyetemista, ott nem volt ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!