Görcs vagy Csomó?

Figyelt kérdés

Barátnőm vitatkozik velem, ő ceglédi én pedig debreceni.

Eddig mindig azt mondtam ,hogy pld. van egy görcs a cipőfűzőmön..barátnőm azt ,mondja ,hogy az nem görcs hanem csomó, szerintem mind kettő helyes viszont ő meg van győződve ,hogy max csomó lehet xd

Én eddig sose hallottam ,hogy valaki azt mondja ,hogy bevan csomósodva pld a cipőfűző én csak azt hallottam ,hogy bevan görcsölődve stb..

Láb is betud görcsölni és cipőfűző is ,chang my mind

2023. szept. 6. 20:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Szerintem ugyanúgy,nyilván ez már nem görcs,hajaszálát nem tudom direkt írtad-e el de hajszálát mondunk mi
2023. szept. 7. 10:09
 12/16 anonim ***** válasza:

Ez a sor egy József Attila vers idézete. (Mondd, mit érlel...")

És nem a hajszálra voltam kíváncsi, azt ma már mindenki így mondja.

Az érdekel, hogy ezt miért mondják nálatok is csomónak, ha a többit nem.

2023. szept. 7. 10:28
 13/16 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs, de pld gyakran mondjuk mi azt ,hogy bemelegítő és nem melegítő (nadrág).

Ebből is volt vitám már 😆

2023. szept. 7. 14:19
 14/16 Metionin ***** válasza:
100%

Szabolcsban nőttem fel, csomót mondunk vagy göb, göbös valami. Általában csomó az amit te szándékosan kötsz, göb ami magától keletkezik és bosszankodsz miatta. Görcs az csak az izomgörcs értelemben használatos.

De 15 éve Debrecenben lakom és sosem hallottam még a görcsöt a csomó helyett.

2023. szept. 8. 11:52
 15/16 A kérdező kommentje:
Én a göböt nem hallottam sose, csak csomót és görcsöt. Csomó a szándékos ,görcs meg amit ki kéne bogozni stb. illetve izomgörcs és lassan 20 éve :D
2023. szept. 8. 17:18
 16/16 anonim válasza:
en vagyok az azota mar ex baratno es most jott velem szembe ezxddd nagyon kuncogok,krvara megmondtam
2024. jún. 24. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!