Görcs vagy Csomó?
Barátnőm vitatkozik velem, ő ceglédi én pedig debreceni.
Eddig mindig azt mondtam ,hogy pld. van egy görcs a cipőfűzőmön..barátnőm azt ,mondja ,hogy az nem görcs hanem csomó, szerintem mind kettő helyes viszont ő meg van győződve ,hogy max csomó lehet xd
Én eddig sose hallottam ,hogy valaki azt mondja ,hogy bevan csomósodva pld a cipőfűző én csak azt hallottam ,hogy bevan görcsölődve stb..
Láb is betud görcsölni és cipőfűző is ,chang my mind
Lehet, hogy Debrecenben és környékén ezt így hívják, de én sem érteném, hogy miről baszélsz. (Zalai vagyok.)
Begörcsöl a hasam vagy a vádlim, de a cipőfűző és társai csomósodik.
Ettől függetlenül ez a vita értelmetlen, mert te így tanultad nálatok, ő meg másképp náluk.
Sokezer olyan szó van, amelyet másképp mondanak ott, és másképp itt.
Talán a szótárban megnézheted, de a gyerekkori szokások megmaradnak, legföljabb tanultál egy másik szót ugyanarra.
Gyakori dolog.
Felénk meg azt nem mondják soha, hogy "görcs" lenne a cipőfűzőn. Ettől még a tájnyelvi alak sem helytelen, csak ne csodálkozz, ha nem mindenhol értik.
#teamcsomó
kifogok borulni xdd 😭
egyébként aki válaszol légyszi írjon legalább megyét legalább légyszi.
ma nagyon nem megy az írás xd
-legalább
1. válaszoló vagyok, valami eszembe jutott: ha azt olvasod, hogy "Csomókban hull a hajaszála", arra mit mondanak Debrecenben?
Kíváncsivá tettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!