Valami nagy baja lehet anyukámnak?
Nagy kérdés, hogy az orvos mi alapján mondta, hogy ez egy gyulladt nyirokcsomó. Fájt? Ritka, hogy egy gyulladt csomó eddig fennálljon, de nem lehetetlen.
Vagy idióta az orvos, vagy valami egyértelmű jelének kellett, hogy legyen, hogy ez egy gyulladt csomó: fájdalom, hosszúkás alak, rugalmasság, nem tudom. A diónyi méret az még gyulladásnál is bszott nagy, minimum UH az alap.
Látatlanban? Sajnos bármi lehet. Még egyszer: kérdés, hogy mekkora szakember az orvos. Tényleg ért hozzá, vagy egy ilyen telibszrom valaki, aki bemond dolgokat a semmire. Létezik jó pár ilyen.
Ha UH-val nem tudnak rá okosat mondani, kelleni fog aspirációs szúrás és a szövettan majdnem 100%-ra megmondja.
Rossz indulatban nőknél a mellrák a leggyakoribb, erre ti is rájöttetek a leírtak alapján. Egy 3. stádiumú mellrák még nem feltétlen halálos ítélet. Nagyon sok más rák típusnál nem ez a helyzet, mellráknál igen, de sok mindentől függ.
Szurkolok nektek.
#2:
Nem fáj anyának, de néha azt mondta, hogy fáj ő sem tudja amúgy, hogy fáj-e neki. Nincsen rosszul mindene rendben van csak a hónaljában való csomó zavarja. Én nem tudom, milyen anya orvosa, de ő retteg tőle, mert hibázott már nála, én is ettől félek, hogy mi van ha hibázik? Anyának is hosszúkás alakú, vagy is én érzem de anya cáfolja. Amikor kiderült hogy diónyi, én meg mondtam anyának hogy hát de én nem is érezem diónyinak hogy lenne diónyi? Nem is értettem, mert én nem is érzem olyannak, mint amilyennek anya állítja nekem. Én hosszúkásnak érzem, és kicsinek nem olya nagynak, és szerintem soha nem volt akkora mint egy dió, de anya lapján az áll hogy diónyi.
Hány éves vagy? Az klinikusok néha orbitális fasságokkal írnak le tapintható dolgokat: máknyi, diónyi, mogyorónyi, borsónyi, szöcskényi, t-rexnyi. Agyrém.
A diónyi azért messze van az 1-2cm-estől. Ha most laikus okoskodást akarsz, mert azért nagyjából tudom, hogy néz ki egy normális nyirokcsomó:
Legalább 2x olyan hosszú, mint széles, vagy ha kereknek érződik, akkor inkább lapos. Tehát a lényeg, hogy ne legyen 3 dimenzióban kerek, gombóc alakja és a gyulladt, az általában nem kőkemény, hanem rugalmas, kissé mozgatható.
Persze pontosan ezt egy UH radiológus szakorvos tudja megmondani, laikusként csak találgathat az ember.
Ennek ellenére az tuti, hogy a rossz indulatú nyirokcsomó legfőbb ismérve a kerek, golyószerű 3d kiterjedés.
Nekem is volt sokáig mogyorónyi a hónom alatt.
Egy reggel arra ébredtem hogy kifakadt, ragad a hónom alja.
Orvos írt fel antibiotikumot meg valami krémet, s pár hét alatt renbejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!