Ha jelmezes gyerkőcök fognak kopogtatni az ajtódon október 31-én Halloweenkor, adni fogsz nekik valami kis édességet vagy bármit?
Szgény gyerek nem tehet róla, hogy az anyja nem képes a helyi szokásoknak megfelelően nevelni. Elmondanám nekik, hogy mivel ez nem magyar ünnep, ezért nagy valószínűséggel sehol nem kap majd csokit, és hogy ez a nap nem ünnep, hanem az elmékezés napja, amikor az elhunytakra emlékezünk, otthon, csendben vagy a temetőben.
Borzasztó egy szokás, engem pont az időzítése miatt kifejezetten irritál, de egy gyereket azért nem aláznék meg emiatt... :(
Szerencsétlen gyerek tényleg nem tehet róla, hogy a szülei más országok majmolására nevelik!
Én elmagyaráznám nekik, hogy jelmezbe öltözni farsangkor kell, ilyen ünnep Magyarországon nincs, és Mindenszentek és Halottak napja előtt kissé ízléstelen jelmezbe öltözve bohóckodni.
Ha esetleg a szülei is vele vannak, azokat meg jól kiosztanám, hogy nincs ennyi eszük.
A Halloween idióta amerikai ünnep.
Mi ekkor az elhunyt családtagjainkra emlékezünk. Szerintem a kettő még véletlen sincs összhangban egymással. Én nem örülök, hogy egyesek mulatnak, mikor mindenki elhunytakra emlékszik, akik sajnos már nem lehetnek velünk.
Csak egyes fiatalok nem értik meg, hogy a Halloween nem magyar ünnep. Amerikában meg nyilván nem fognak tűzijátékot rendezni auguszus 20-án, mert az nem ottani ünnep.
Ez olyan, hogy ha farsang van, akkor se szoktunk olyan felvonulást tartani, mint Rióban. Pedig lehetne azt is átvenni. De szerintem az ünnepeket meg kell tartani.
Ha...
-otthon leszek,
-kedvesen, tisztelettudóan viselkednek,
-van otthon édesség,
-nem az éjszaka közepén jönnek
...akkor igen.
De elmondanám, amit már egy válaszadó írt, hogy csak azoknál illik kopogtatni, akiknek fel van díszítve az ajtajuk és legközelebb ehhez tartsák magukat.
Kelta ünnep, az év "világosabb" felének elmúltát, és a "sötétebb" felének az elérkeztét ünnepli, sokan Kelta Újévnek is nevezik.
Az ókori kelták úgy hitték, hogy ezen a napon a mi világunk és a szellemvilág közötti átjáró nyitva van, és azért öltöztek jelmezbe, hogy elijesszék az ártó szellemeket.
23/L
Megkínálnám őket szőlővel, csakhogy egészséges finomságot kapjanak.
Tetszik a Halloween minden fajta hagyományával együtt. Talán leginkább azért mert pogány ünnep, és nem keverik bele az egyházat. Elég sok szomorú ünnepünk van, és alig egy pár vidám, és itt meg a minimum, hogy ezen a napon ne legyél vidám, sőt bőgd végig. Pedig ha a halottainkra visszaemlékezünk, a jó dolgok jutnak az eszünkbe, és önkéntelenül is mosolygunk, (aztán persze szomorúak leszünk, hogy már nincsenek velünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!